Áradás Romániában: a hegyekből lezúduló víz utakat és házakat öntött el

Kanada, természeti katasztrófa, eső, áradás
Apokaliptikus képeken látható a katasztrófahelyzet
Vágólapra másolva!
Heves esőzések okoztak áradást Romániában a Déli-Kárpátok térségében. A víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlásokat is okozott.
Vágólapra másolva!

A viharos idő több épületet és gépkocsit megrongált: Az ország területének mintegy negyedében, 11 megyében több mint 30 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

17 házból, tucatnyi pincéből és udvarról szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor sok helyütt az útra döntött fákat, villanypóznákat kellett eltávolítaniuk.

A legsúlyosabb károkat a Prahova megyei Sinaián okozta egy megáradt patak, ahol földcsuszamlás miatt három, veszélybe került házat kellett kilakoltatni.

Vrancea megyében egy kétszáz lakosú falut vágott el a külvilágtól a megáradt patak, amely elsodorta a településre vezető egyetlen hidat is.

Buzau megyében a - Moldva és Háromszék között összeköttetést teremtő - DN 10-es főúton néhány órára teljesen, a DJ 702B jelzésű megyei úton részlegesen leállt a forgalom az útra hullott kövek és az útburkolatot elárasztó víz és hordalék miatt.

A román katasztrófavédelmi felügyelőség szerint fontos leszögezni, hogy az ítéletidő nem követelt emberéleteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!