A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az amerikaiak többsége retteg a szabad véleménynyilvánítástól

film Horizontal
British journalist and television personality Piers Morgan poses for a photograph as he arrives for the European premiere of Eddie The Eagle in London on March 17, 2016. / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérésből kiderült, hogy az amerikai felnőtt lakosság jelentős része tart az utóbbi években az egyre erőteljesebb jelenséggé váló elnémítás kultúrájától (cancel culture), miután már nemcsak hírességeket, hanem hétköznapi embereket is megcéloznak a különböző közösségi felületeken és a világhálón.
Vágólapra másolva!

A Harvard Caps-Harris Poll által lefolytatott kutatás szerint az amerikaiak 64 százaléka tart az elnémítás kultúrájától, és attól, hogy veszélyben van szabad véleménynyilvánításuk. A válaszadók 36 százaléka szerint a cancel culture hatalmas probléma, 32 százalékuk szerint jelentős, míg csupán 20 százalék gondolja úgy, hogy nincs vele komoly gond.

Piers Morgan Forrás: AFP/Leon Neal

A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiak 54 százaléka tart attól, hogy ha esetleg elmondják véleményüket, vagy a liberális gondolatokkal ellentétes állításokat tesznek közzé, akkor letilthatják őket a közösségi oldalakról, vagy akár a munkájukból is elbocsáthatják őket.

Mark Penn, a Harvard CAPS-Harris Poll vezetője szerint rémisztő, hogy ma már az ország jelentős része fél megosztani nézeteit a közösségi médiában.

Nemrég a Disney+ népszerű sorozatának egyik szereplőjét rúgták ki amiatt, mert jobboldali nézeteit osztotta meg. A színésznő azóta a Daily Wire nevű céghez szerződött, akik többek között Ben Shapiro jobboldali véleményvezért is a soraik között tudják. Gina Carano, a Mandalorian korábbi szereplője elmondta, hogy felszabadult, amióta kirúgták a Disney-től, és azóta sokkal inkább vállalni meri véleményét.

Szintén az elnémítás kultúrájának áldozata lett Piers Morgan műsorvezető, író és szerkesztő,

akit azután kezdtek támadni, hogy kritizálni merte Meghan Markle és Oprah Winfrey interjúját a Good Morning Britain műsorában. Morgan akkor ki is sétált a stúdióból az adás közben, miután rászóltak, hogy túl kritikus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!