Az orosz ejtőernyősök már Nyugat-Ukrajnában is támadnak

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Ukrajna, Kijev, katona
Kijev, 2022. február 26. Ukrán katonák egy katonai létesítmény közelében, miközben két autó ég egy kijevi utcán 2022. február 26-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Emilio Morenatti
Vágólapra másolva!
Körülbelül 60 ejtőernyős katona indított támadást, de az ukránok visszavonulásra kényszerítették őket - írja a mandiner.hu.
Vágólapra másolva!

Orosz ejtőernyősöket dobtak le szombat délelőtt Brodi városánál, a lvivi területen – számol be az Index a város polgármesterének üzenete alapján. Körülbelül 60 ejtőernyős katona indított támadást, de az ukránok visszavonulásra kényszerítették őket.

Eddig a lvivi területet látványosan elkerülte az orosz offenzíva.

Frissítés:

A több nyugati hírügynökségnél is megjelent információt később mindkét fél cáfolta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!