Lefejezte tizenhét éves feleségét egy iráni férfi

irán, kivégzés, nő, internet, rokna, lefejezés
Vágólapra másolva!
Egy iráni férfi a bátyja segítésével lefejezte az alig 17 éves feleségét, akit házasságtöréssel vádolt meg. A gyilkos férj ezt követően a nyílt utcán hordozta körbe felesége levágott fejét. Az esetről egy helyi hírportál videófelvételt tett közzé, amelynek hatására a médiafelügyelet bezáratta a portált.
Vágólapra másolva!

Nagy felháborodást keltett Iránban az a videó, amely egy újabb becsületgyilkosságról tanúskodik, s amelyet először a helyi Rokna nevű hírportál publikált – írja a Le Figaro és a Times of Israel.

A felvételen az látszik, hogy

egy iráni férfi az utcán sétálva parádézik büszkén és nevetve, miközben tizenhét éves felesége levágott fejét tartja az egyik kezében,

a másikban pedig a fiatal nő lefejezéshez használt kést.

A gyilkosság az Irán délnyugati részén lévő Huzesztán tartomány székhelyén, Ahváz városában történt vasárnap. A híradások szerint

a véres incidens hátterében az áll, hogy a férj és annak bátyja házasságtöréssel vádolta a fiatal áldozatot, Mona Heidarit.

Az állami napilap, az Iran tájékoztatása szerint

a gyilkos testvérpárt hétfőn letartóztatták, miután a rendőrség felkutatta a búvóhelyüket.

Az esetre több iráni jogvédő szerv és jogász is reagált, és ismét az iráni nővédelmi törvény megreformálását sürgették, és különösen azt, hogy az iráni törvényalkotók emeljék meg a legális házasodási korhatárt, amely jelenleg mindössze 13 év a lányok számára.

Az iráni média híradása szerint azonban Mona még ennél is fiatalabb,

mindössze 12 éves volt, amikor férjéhez hozzáadták, és halálakor már egy három éves kisfiú édesanyja volt.

A levágott fejjel sétálgató férjről készült videó terjesztőjét, a Rokna hírportált az iráni médiafelügyelet bezáratta, a Rokna ugyanis rendszeresen publikált a nyugalmat megzavaró, és az helyi törvényekbe ütköző erőszakot bemutató felvételeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!