Ellentámadást indítottak az ukránok az oroszok ellen

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, robbanás, Donyeck,  katona, lőszer, gránátvető, Mariupol, DPR LPR Russia Ukraine Military Operation Horizontal
8141653 15.03.2022 A serviceman of the People's Militia of the Donetsk People's Republic shoots from a grenade launcher in Mariupol, Donetsk People's Republic. Mihail Andronik / Sputnik (Photo by Mihail Andronik / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Több fronton indítottak válaszcsapást az ukrán erők, az orosz hadsereg erőforrások hiánya miatt nem tud teret nyerni - írta a Sky News. A  portálnak nyilatkozva egy nyugalmazott tábornok azt mondta, Kijevet egy pusztító orosz csapás érheti. Részletes percről percre tudósításunkat itt olvashatja.
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők

több fronton is kisebb ellentámadásokat hajtanak végre, és az orosz csapatok az erőforrások hiánya miatt nem tudtak teret nyerni

- írta a Sky News Olekszij Arestovics ukrán elnöki tanácsadóra hivatkozva.

A helyzet a fő pontokon nem változott, és nincs esélye a változásra, mivel Oroszország elhasználta erőforrásait - mondta a tanácsadó egy videótájékoztatón.

A brit védelmi minisztérium szerint Ukrajna ügyesen kihasználja, hogy

az orosz erők nehezen manővereznek, gondot okoz nekik a terep, és közben súlyos veszteségeket okoznak nekik.

Lerombolhatják Kijevet az oroszok

Sir Richard Barrons tábornok, a brit hadsereg nyugalmazott tisztje a Sky Newsnak elmondta, hogy Oroszországnak még mindig nehézséget okoz a Kijev körüli erők összegyűjtése.

Az orosz erők kételkednek abban, hogy képesek lennének sikeresen harcolni Kijevért a lerombolásán kívül - tette hozzá, ami magyarázatot ad arra, hogy Moszkva miért fokozta a főváros ágyúzását. A tábornok arra számít, hogy

az oroszok hamarosan nagyobb támadást indítanak Kijev ellen, ami pusztító lehet.

Az ukrán légierő korábban azt állítja, hogy orosz harci repülőgépeket semmisített meg és rakétákat lőtt le, miközben hadserege "pusztító csapásokat" mért az orosz csapatokra. Ezeket az állításokat azonban független források még nem erősítették meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!