Félek, Anya - írta az orosz katona az édesanyjának, nem sokkal később meghalt

Orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Ukrajna, Kijev, általános utcakép, utca, bombázás, kiégett autók
Kijev, 2022. február 28. Kiégett járművek roncsai egy bombatámadást követően Kijevben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Az ukrán ENSZ-nagykövet nemrég egy üzenetet olvasott fel, amelyet állítólag egy elesett orosz katona írt a halála előtt - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

"Félek. Az összes várost bombázzuk, civileket veszünk célba. Az mondták nekünk (feltételezhetően a vezetőik, mielőtt útnak indultak Ukrajnába - szerk.), hogy szeretettel fogadnak majd minket. Ehelyett a páncélozott járművek elé vetik magukat, a kerekeik alá feküdnek, nem engedik, hogy továbbhaladjunk. Fasisztának neveznek minket. Nagyon nehéz minden" - olvasta fel Szerhij Kiszlicja az üzenetet az ENSZ-ben.

Az orosz katona nem sokkal az üzenet küldését követően halhatott meg, telefonját ukránok találták meg. Az alábbi kép már tegnap megjelent a különböző Telegram-csatornákon, azonban nem lehetett biztosra mondani, hogy valóban egy orosz katona telefonja látható-e rajta. Az ukrán ENSZ-nagykövet szerint igen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!