Mariupolban nincs áram, fűtés és élelem

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Mariupol, Donyeck, vízért állnak sorba civilek egy vízet szállító kamionnál
8129901 01.03.2022 People stand in a line to get water in Mariupol region, Donetsk People's Republic. Ivan Rodionov / Sputnik (Photo by Ivan Rodionov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai Mariupol városában nincs víz, fűtés és áram, kifogyóban van az élelmiszer is. A várost az orosz hadsereg már öt napja támadja, a polgármester a civilek evakuálását sürgette.
Vágólapra másolva!

Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere humanitárius folyosó létrehozására szólított fel a civilek evakuálása érdekében a délkeleti kikötővárosból - írja a The Guardian.

Elmondása szerint a városban nincs áram, fűtés és szűkében vannak az élelemnek is. Az orosz hadsereg már öt napja ostromolja a várost, amit mára teljesen körbekerítettek.

- mondta a polgármester.

A Sky News azt írja, hogy a polgármester mielőbbi katonai segítséget is kért.

Megsemmisített radarrendszerek Mariupolban. A várost ötödik napja ostromolják az orosz katonák Forrás: MTI/AP/Szergej Gric

Ma délután egy magas rangú amerikai tisztviselő újságíróknak megerősítette, hogy

Mariupol továbbra is ukrán ellenőrzés alatt áll, bár az orosz csapatok hevesen támadják a várost.

A város stratégiai fontosságú Oroszország számára, mivel így összekapcsolhatja a keleti, szakadárok által ellenőrzött luhanszki és donyecki területeket a déli, elcsatolt Krím-félszigettel.

A brit Védelmi Minisztérium legfrissebb térképén is jól látható a város nehéz helyzete:

Forrás: Ministry of Defence Twitter
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!