Térképen a rakétatámadások helyszínei és az orosz csapatok haladása

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Donyeck, Vonovakta, rom, romok, tank, ember, lakos
8139542 12.03.2022 A woman cries while hugging a man in the street in the city of Volnovakha that came under control of the Donetsk People's Republic, DPR. A destroyed armored personnel carrier is seen in the background. Alexey Kudenko / Sputnik (Photo by Alexey Kudenko / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Térképen a rakétatámadások egy katonai bázis ellen a lengyel határ közelében, és légicsapások az ország más területein vasárnap.
Vágólapra másolva!

Az 1-essel jelzett Javoriv mindössze 12 kilométerre van a lengyel határtól. Itt 30 rakétával mértek csapást az oroszok egy katonai bázisra, melynek során 35 ember meghalt, 134-en pedig megsérültek. A bázison nemcsak ukrán katonák, hanem külföldről érkezett katonai oktatók is voltak. A támaszpontra az Egyesült Államok 2015 óta rendszeresen küldött kiképzőket, és a területén a NATO több gyakorlatot tartott.

Forrás: The Guardian

A térképen 2-essel jelzett Mikolajivot is érték légitámadások a nap folyamán. A várost stratégiai fontosságúnak tartja mindkét fél.

Az orosz csapatok több fronton támadnak. Kijevet körbekerítették északról, nyugatról és keletről is. Csernobil, Konotop, Herszon, Melitopol és Donyeck már orosz ellenőrzés alatt van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!