Térképen az orosz csapatok mozgása és az eddig elfoglalt ukrán területek

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Harkov, orosz rakétatámadás, tűz, füst, égő épület, helyi rendőrség épülete, tűzoltó
This handout picture released by the State Emergency Service of Ukraine, shows firefighters extinguishing a fire in the Kharkiv regional police department building, which is said was hit by recent shelling, in Kharkiv on March 2, 2022. (Photo by UKRAINE EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukraine Emergency Ministry press service / handout" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Térképen mutatjuk meg, hogy jelenleg hol tart az orosz csapatok offenzívája és milyen területeket sikerült megszerezniük a háború hetedik napjáig.
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok a háború hetedik napján több fronton is folytatják a támadást. Északon hatalmas, 64 kilométer hosszú konvoj tart Kijev felé, amely viszont a napokban megtorpant, állítólag komoly logisztikai problémákkal küzdenek az orosz egységek, de hamarosan így is elérhetik a fővárost.

Északon egy másik hadosztály is Kijev felé vette az irányt, ők úgy tűnik, keletről érik majd el a várost.

Nyugaton Harkovnál megtorpant az orosz előrenyomulás. Az Ukrajna keleti határához közel található város a második legnagyobb az országban, gyakorlatilag a háború eleje óta támadják az orosz csapatok, de máig nem sikerült elfoglalniuk.

Délkeleten szintén nem lehet beszélni gyors területszerzésről. Mariopul napok óta tüzérségi támadás alatt áll, és ugyan voltak olyan hírek, hogy az oroszok elfoglalták a várost, de az ukrán csapatok kitartanak.

Délen Odessza környékére ért az orosz hadsereg, és a legfrissebb információk szerint Herszont már sikerült elfoglalniuk.

Forrás: The Guardian
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!