Döbbenetes felvételeken egy ukrajnai salétromsav-tároló lebombázása - videó

füst, Donbasz, Ukrajna, Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus,  Rubizhne, Donbas region, on April 7, 2022, amid Russia's military i
Smoke rises over the town of Rubizhne, Donbas region, on April 7, 2022, amid Russia's military invasion launched on Ukraine. - Six weeks after invading its neighbour, Russia's troops have withdrawn from Kyiv and Ukraine's north and are focusing on the country's southeast, where desperate attempts are under way to evacuate civilians. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Orosz találat ért Rubizsne településen egy salétromsav-tárolót. A település lakóit felszólították, hogy maradjanak otthonaikban vagy az óvóhelyeken, a levegőben terjedő egészségkárosító gáz miatt tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat. Az orosz-ukrán háború sokkoló részleteiről újabb képeket és videókat osztottak meg a közösségi médiában - erről készített összefoglalót a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megyei kormányzó szombat este közölte, hogy ismét orosz találat ért Rubizsne településen egy salétromsav-tárolót - írja a Magyar Nemzet.

Felszólította a település lakóit, hogy maradjanak otthonaikban vagy az óvóhelyeken, a levegőben terjedő egészségkárosító gáz miatt tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat.

Az oroszbarát szeparatisták ugyanakkor azt állították, hogy ukrán kormányerők felelősek a vegyi üzemben keletkezett találatért.

A helyi hatóságok felszólították a polgárokat, hogy ne hagyják el otthonaikat, és csukják be az ajtókat és ablakokat.

A luhanszki regionális adminisztráció vezetője, Szerhij Gaidai arról számolt be, hogy a négy tonna salétromsavat tartalmazó tartály felrobbanásából származó gőzök átterjedtek a Kudrjasivka és Varvarivka melletti orosz állásokra.

Borodianka városában a bombázás utáni romokat takarítják.

Szerhij Gaidai, a régió kormányzója szerint egy többemeletes ház és egy benzinkút is találatot kapott Liszicsanszkban, a luhanszki régióban.

Az alábbi felvételen az látható, hogy az orosz hadsereg Donbasz felé tart.

Egy állítólagos orosz aknavetőállást talált el Mariupolban az Azov-ezred, ami lőszer felrobbanásához és két teherautó megsemmisüléséhez vezetett:

Csernyihiv bombázásának és ágyúzásának következményei. A város polgármestere szerint a város 70%-ban pusztult el:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!