Legalább 23 ember megsérült, többen súlyosan - hajtóvadászat indult a New York-i lövöldöző ellen

NYPD Increases Security In Subway Stations After Brooklyn Shooting GettyImageRank2 Color Image new york city police department subway mta transportation Horizontal
Fegyveres katonák és rendőrök vannak most ametróbejáratoknál
Vágólapra másolva!
Emelkedett a New York-i metró egyik szerelvényében kedden elkövetett lövöldözés sebesültjeinek száma, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb jelentések szerint legalább 23 ember sérült meg abban brooklyni metróállomásra érkező szerelvényben, amelyben egy fegyveres tüzet nyitott, és több füstbombát eldobott.

Keechant Sewell, a New York-i rendőrség vezetője elmondta, hogy tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be.

Öt ember állapota súlyos.

Hozzátette: egyelőre még nem ismerik a gyanúsított indítékát, de nyilvánvaló, hogy erőszakos szándékkal szállt fel a szerelvényre.

Egy 62 éves férfit keresnek

James Essig nyomozó elmondta, hogy a hatóságok egy bérelt furgon kulcsát találták meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek, bár egyelőre nem világos, hogy köze volt-e a bűntényhez.

Fegyveres katonák és rendőrök a metróbejáratoknál Forrás: AFP/2022 Getty Images/Alexi J. Rosenfeld

A sajtóban megjelent beszámolók szerint

a fegyveres gázálarcot öltött, mielőtt felrobbantotta a füsttartályokat és tüzet nyitott.

A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

A rendőrség 50 000 dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, amely segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!