Keményen megbünteti Putyin Ukrajnát, mert Oroszországot kezdték bombázni

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, Belgorod, olajtároló,
Belgorod, 2022. április 1. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott képen lángol egy olajtároló az oroszországi Belgorodban 2022. április 1-jén, miután a légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a létesítményre. Ez az első ismertté vált, orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás. MTI/AP/Orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma
Vágólapra másolva!
A korábbiakhoz képest is sokkal szigorúbb feltételekkel hajlandó béketárgyalásokat folytatni Oroszország Ukrajnával, miután Kijev egy orosz területen lévő olajtárolót támadt meg pénteken. Percről percre közvetítésünket a háborúról itt érik el.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalban behatolt az orosz légtérbe, és bombázni kezdett egy orosz olajtárolót két ukrán helikopter Belgorodban. Ezt követően a béketárgyalásokat gyakorlatilag felfüggesztették a felek. Az ukrán fél a támadás óta hallgat a bombázásról.

Vlagyimir Medinszkij orosz főtárgyaló pedig a korábbiakhoz képest sokkal keményebb feltételeket szabot az ukránoknak a tárgyalás folytatásához. Az egyik ilyen, hogy az orosz szakadár területekkel kapcsolatban minimális engedményt sem tesznek.

Az, hogy a későbbiekben nem lesz NATO-tag Ukrajna abban már az ukrán fél is belenyugodott.

DMITRIJ PESZKOV PÉNTEKEN A TÁMADÁSRA REAGÁLVA AZT MONDTA, A BÉKETÁRGYALÁSOKON PÉLDÁTLAN SÚLLYAL FOG SZEREPELNI A TÁMADÁS, ÉS KÖZÖLTE, MÉG KEMÉNYEBB FELTÉTELEKET FOGNAK KÖVETELNI A BÉKEKÖTÉSHEZ, AZAZ A HÁBORÚ MÉG SÚLYOSABB SZAKASZÁBA LÉPETT.




Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!