Oroszországot kezdte bombázni Ukrajna, lángol egy olajtároló - videó

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus,
This video grab taken from a handout footage released by the Russian Emergencies Ministry on April 1, 2022 shows a Rosneft fuel depot on fire in the town of Belgorod, some 40 kilometres (25 miles) from Russia's border with Ukraine. - Ukrainian helicopters have carried out a strike on a fuel storage facility in Russia's western town of Belgorod, the local governor said on April 1. (Photo by Handout / Russian Emergencies Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Emergencies Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az orosz légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért egy olajtárolóra a határ közelében fekvő Belgorodban, a létesítmény kigyulladt - közölte Telegram-csatornáján pénteken Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója.
Vágólapra másolva!

Belgorod megyét többször érte már belövés a Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett ukrajnai háború során, de ez volt az első ismertté vált, orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás.

- írta Gladkov.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint nyolc, egyenként 2 ezer köbméteres olajtartály ég, és fennáll a veszélye a lángok továbbterjedésének a tároló területén található további 23 további tartályra, amelyek közül 10 szintén 2 ezer köbméteres.

Három környező utca lakóit evakuálták. Az oltásban 194 ember, egy tűzoltóvonat és 59 egységnyi egyéb technikai eszköz vesz részt.

Az első jelentések arról szóltak, hogy tűz ütött ki a tárolóban. A rakéták eltaláltak még egy nyomdát és egy energiaelszámolási vállalat épületét.

A belgorodi kormányzó közölte, hogy az olajtároló-tűz miatt változtatnak a helyi benzinkutak ellátási láncán, és az ígérte, hogy nem lesz üzemanyaghiány. A töltőállomások 5-13 napos tartalékokkal rendelkeznek, a Rosznyefty a gubkinói bázisról csoportosít át készleteket, Nyikolaj Sulginov orosz energiaügyi miniszter pedig szükség esetére Kurszk és Voronyezs megyéből helyezett kilátásba benzinszállítást.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvője péntek délelőtti hadijelentése szerint az orosz légierő az éjszaka folyamán 53 ukrán katonai létesítményt, köztük öt hadianyag- és egy üzemanyag-raktárt semmisített meg, az orosz légvédelem pedig egy helikoptert és nyolc drónt lőtt le.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!