Magához tért a halottnak nyilvánított párizsi kukás

koronavírus kukás szemétszállítás fkf Koronavírus illusztráció kukásautó
Korona vírus koronavírus fertőzés betegség járvány Budapest
Koronavírus illusztráció
Vágólapra másolva!
Párizsban munka közben lett rosszul Párizsban az a kukásautón szolgálatot teljesítő köztisztasági munkás, majd a halottnak nyilvánított férfi magához tért. A történtekre a francia orvosok sem tudnak még magyarázatot adni - írja az RTL Info.
Vágólapra másolva!

Munka közben lett rosszul Párizsban az a kukásautón szolgálatot teljesítő köztisztasági munkás, akin – eszméletvesztése után – kollégái kezdték meg a keringését fenntartó szívmasszázst és lélegeztetést.

(képünk illusztráció) Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szakszerű elsősegélynyújtás ellenére a helyszínre kiérkező francia mentősök, a SAMU dolgozói már hiába vették át a feladatot, a mentőorvos a 66 éves férfit a helyszínen halottnak nyilvánította.

A tragikus haláleset miatt traumatizált kollégákat azonban csakhamar egy másik sokkhatás is érte. Amikor a halottnak nyilvánított kollégájukat a mentősök fölemelték a földről, a nyugdíjas korú dolgozó magához tért.

A francia nyelvben – a bibliai történetre, a négy napja halott Lázár feltámasztására utalva – Lázár jelenségnek nevezett eset igen ritka, de ismert: a szívmegállással diagnosztizált beteg váratlanul magához tér, miután halottnak nyilvánították. A francia RTL beszámolója szerint a francia orvosok sem tudnak még magyarázatot adni a jelenségre.

Életben maradása ellenére a köztisztasági munkás jelenleg kómában van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!