A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Tajvan közelében tart hadgyakorlatot Kína

Horizontal
This photo taken on August 1, 2017 shows Chinese People's Liberation Army personnel attending the opening ceremony of China's new military base in Djibouti. China has deployed troops to its first overseas naval base in Djibouti, a major step forward for the country's expansion of its military presence abroad. / AFP PHOTO / STR / China OUT
Vágólapra másolva!
A kínai haditengerészet és légierő gyakorlatot tartott Tajvan közelében pénteken, az amerikaiak Tajvannal kapcsolatos "rossz jeleire" reagálva, miközben a szigeten egy amerikai kongresszusi delegáció tett látogatást.
Vágólapra másolva!

A CGTN pekingi székhelyű nemzetközi hírcsatorna tudósítása szerint a kínai hadsereg hadihajókat és vadászgépeket küldött a Kelet-kínai-tenger Tajvan körüli részére. Si Ji-lu, a hadsereg keleti hadtörzsének parancsnoka a műveletet válaszlépésnek nevezte az elmúlt időszakban gyakorivá vált, Tajvannal kapcsolatos amerikai "jeladásokra".

"Az amerikai részről alkalmazott rossz lépések és trükkök teljesen haszontalanok és nagyon veszélyesek" - fogalmazott a parancsnok, arra figyelmeztetve, hogy "aki a tűzzel játszik, az könnyen megégetheti magát".

Illusztráció Forrás: AFP/Str

Pénteken Bob Menendez, az amerikai szenátus külkapcsolatokkal foglalkozó bizottságának elnöke találkozott Caj Jing-ven tajvani elnökkel. Menendez egy hattagú, kétpárti törvényhozókból álló amerikai delegáció élén érkezett a szigetre, amelyet Kína saját területének elidegeníthetetlen részeként tart számon.

A kínai hadsereg a pénteki gyakorlat kapcsán a látogatásról nem tett említést.

Kína a diplomáciai kapcsolatok alapfeltételének tekinti az "egy Kína elvének" betartását, és ellenez mindenféle hivatalos kapcsolattartást a világ országai és Tajvan között. Az Egyesült Államok ugyan hivatalos diplomáciai kapcsolatot nem ápol a szigettel, ám törvény kötelezi, hogy ellássa Tajvant a saját védelme biztosításához szükséges fegyverekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!