Térképen az orosz-ukrán háború jelenlegi állása – az oroszok új offenzívára készülnek

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, megsemmisült, megrongálódott épület, Borogyanka, Ukrajna
Borogyanka, 2022. április 6. Emberek mennek az orosz támadásokban megrongálódott lakóépület előtti úton a Kijev közelében fekvő Borogyankában 2022. április 5-én. MTI/AP/Vadim Ghirda
Vágólapra másolva!
A 43. napja tartó háborúban az oroszok néhol visszavonták az erőiket, míg máshol újabb offenzívákra készülnek. A kijevi és északi front gyakorlatilag megszűnt, az itteni erőiket máshová csoportosítják az oroszok.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők befejezték kivonulásukat Szumi megyéből, a korábban Északkelet-Ukrajnából kivont orosz erők pedig tovább csoportosultak az oroszországi Belgorodba, ahol további bevetést végeztek Izyumba vagy a Donyec-medencébe. Az orosz erők erős légi és tüzérségi támogatással az elmúlt 24 órában folytatták az ukrán állások elleni támadásokat Mariupolban.

A megszűnt északi offenzívával itt tartanak a harcok jelenleg Ukrajnában Forrás: Institute for the Study of War

A kelet-ukrajnai orosz erők valószínűleg megpróbálják összevonni az erőiket és az erőforrásaikat egy következő napokban indítandó offenzívához. Az orosz erők nagyobb offenzívára készülhetnek a következő napokban Donyeck és Luhanszk megyében.

Az orosz erők folytatták a támadó hadműveleteket Izyumból Szlovjanszk felé, de nem értek el nagyobb területi nyereséget.

Az ukrán erők északról és nyugatról sikeres ellentámadásokat hajtottak végre Herszon felé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!