Elon Musk: A Twitter durván elfogult a baloldal irányában

Elon Musk
BERLIN, GERMANY DECEMBER 01: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses on the red carpet of the Axel Springer Award 2020 on December 01, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Britta Pedersen-Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elon Musk, aki nemrégiben megkezdte a Twitter felvásárlását, kijelentette: a médiaplatform nyilvánvalóan „erősen" elfogult a baloldal irányában. Megjegyzését arra reagálva tette, hogy a Twitter nem tett lépéseket a Rewire News Group újságírója, Caroline Reilly ellen, miután az erőszakra szólított fel az életvédőkkel – abortuszellenesekkel – szemben egy tweetjében. De számos más eset is bizonyítja a médiaplatformon működő baloldali cenzúrát.
Vágólapra másolva!

„Ezek az emberek soha ne érezzék magukat békében vagy biztonságban, amíg a földben nem rohadnak" – írta Caroline Reilly újságíró vasárnap este, reagálva a The New York Times beszámolójára, mely egy életvédő szervezet ellen elkövetett gyújtogatásról szólt.

A posztra egy Mike Cernovich nevű konzervatív influencer hívta fel Elon Musk figyelmét:

„Tessék, @elonmusk, ha a Twitter munkatársai kivétel nélkül mind hazudnak neked, akkor talán meg tudják magyarázni, hogy egy ellenőrzött fiók miért uszíthat terrorizmusra anélkül, hogy egy pillanatig is félne a kitiltástól”.

Elon Musk kijelentette, hogy a Twitter egyértelműen elfogult a baloldal irányában.

Leszögezte: ellenzi a cenzúrát, és inkább azoknak az országoknak a törvényeit követné (külön-külön), ahol a Twitter működik. „Ha az állampolgárok azt akarják, hogy valamit tiltsanak be a Twitteren, akkor fogadjanak el ezzel kapcsolatban egy törvényt” – szögezte le.

A Twittert folyamatosan érik kritikák nyilvánvaló baloldali elfogultsága miatt.

Alkalmazottai és közvetlen családtagjaik például közel 194 ezer dollárt adományoztak annak idején Joe Biden kampányának, szemben a 2020-as Trump-kampánynyal, amelynek 3 ezer dollár jutott összesen ebből a körből.

A Media Research Center kutatása szerint

a Twitter 2016-os megválasztása óta 64 alkalommal címkézte és távolította el Trump még regnáló elnök és kampánycsapatának tweetjeit.

A Twitter már 2017-ben deaktiválta egyszer Trump fiókját. Majd 2021. január 6-án újra megtette, ezt a tiltást azóta sem oldotta fel a médiaplatform. (Ezzel párhuzamosan rendkívül ellentmondásos személyiségek, köztük diktátorok és gyilkossággal vádolt felhasználók tweetelését megengedte.)

A Twitter blokkolta továbbá a The New York Post Hunter Biden laptopjáról szóló, alig néhány héttel a 2020-as választások napja előtt megjelent cikkét. Ekkor zárolta is a Post fiókját, hogy arra kényszerítse a kiadót, törölje a sztorit megosztó tweeteket. A platform a Trump-kampány fiókját is felfüggesztette emiatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről