A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
A döntés értelmében szabadon megeskethetik a meleg párokat az egyház felszentelt papjai. Az egyik egyházi szervezet nyilatkozatot adott ki, amelyben "súlyos hibát" és "bibliaellenességet" emleget a döntés kapcsán - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Megszavazta a Skót Egyház Közgyűlése, hogy a papok mostantól egynemű párokat is eskethessenek.

Újabb győzelem az LMBTQ-lobbinak. (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az edinburghi közgyűlés tagjai többéves vitát követően szavazták meg az egyházi törvények módosítását. Ez azt jelenti, hogy mostantól azonos nemű párok egyházi szertartásokon, lelkészek által vezetett istentiszteleteken köthetnek házasságot. Az új szabályozást végül 274 igen szavazattal, 136 nem ellenében fogadták el.

Az újítás értelmében ezentúl a lelkészek és a diakónusok kérvényezhetik majd, hogy azonos neműek házasságkötését celebrálhassák. Susan Cord tiszteletes a döntés után a közösségi oldalán bejelentette, hogy már kérelmezte is az azonos neműek esküvőjének celebrálását.

Dr. Iain Greenshields tiszteletes, a közgyűlés moderátora elmondta:

– fejtette ki a tiszteletes.

Még a hétfői szavazás előtt osztotta meg a véleményét a módosításról Scott Rennie. A tiszteletes 2009-ben a Skót Egyház első nyíltan meleg lelkészeként kapta meg kinevezést bizonyos egyházi csoportok tiltakozása ellenére.

– mondta a férfi még a szavazás előtt.

A Covenant Fellowship Scotland nyilatkozatot adott ki a módosítás kapcsán, amelyben "súlyos hibával" vádolta az egyházat.

"A közgyűlés azzal, hogy lehetővé teszi a lelkészek és a diakónusok számára, hogy azonos neműek házasságkötésénél segédkezzenek, az egyházi törvényeket bibliaellenesen és bűnösen változtatta meg. Mindannyian mély lelkipásztori törődést és aggodalmat érzünk azok iránt, akik azonos nemű párokat akarnak megesketni. Megértjük a lelkészek és diakónusok lelkipásztori indíttatását, akik segíteni kívánnak az embereknek az élet kulcsfontosságú pillanataiban. De mindazonáltal rá kell mutatnunk, hogy teljesen hiányzik minden olyan kényszerítő vagy meggyőző bibliai bizonyíték, amely lehetővé tenné, hogy a skót egyház lelkészei és diakónusai azonos neműek házasságkötésénél szolgáljanak. Ez a döntés ellentmond mindannak, amit a Biblia, a férfi és a nő egymást kiegészítő természetéről, valamint a házasság jellegéről és céljairól mond.

– áll a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!