Hatan meghaltak Kínában a hatalmas esőzéseket követő földcsuszamlásokban

CHINA-FUJIAN-SHUIKOU HYDROPOWER STATION-FLOOD (CN) cn Horizontal
(220613) -- FUZHOU, June 13, 2022 (Xinhua) -- Photo taken on June 13, 2022 shows water gushing out from a gate of the Shuikou Hydropower Station in southeast China's Fujian Province. China's Ministry of Water Resources initiated a level-IV emergency response for flood control on June 12 as heavy rain is expected to sweep the country's southern areas in the coming days. (Xinhua/Lin Shanchuan) (Photo by Lin Shanchuan / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas mennyiségű eső zúdult Kínára, ami miatt több nagy folyó is megáradt, több helyen földcsuszamlások voltak. A sárlavináknak már hat halálos áldozata van, több mint 200 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.
Vágólapra másolva!

Az ABC azt írja, hogy a hat halálos áldozatból három azért halt meg, mert összeomlott a földcsuszamlás miatt egy ház Fucsien tartományban kedden.

Hétfőn Csianghszi tartományban ketten haltak meg az óriási eső miatt.

Egy ember Észa-Kínában halt meg, miután egy kocsit a víz elsodort. Az esettel kapcsolatban további három embert még keresnek, így valószínű, hogy a halálos áldozatok száma nőni fog.

Sárral elöntött út Kínában Forrás: AFP/Str

Az ilyen jellegű áradások gyakoriak az év ezen szakaszában Kínában, amelyek leginkább az ország középső és déli részét érintik.

Eddig több mint 200 ezer ember hagyta el az otthonát, Csianghszi tartományban 110 ezer ember menekült el, míg Fucsienben ez a szám meghaladja a 80 ezret.

Az esőzés miatt óriási mennyiségű víz folyik keresztül Fucsien egyik vízerőművén Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Lin Shanchuan

Múlt héten összesen 17-en haltak meg Kínában az extrém időjárás miatt.

Légi felvétel az eláraszott Ronganról Forrás: AFP/Str
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!