Kigyulladt egy épület Moszkva belvárosában, többen a plázában ragadtak - videó

Moszkva, 2022. június 3.
A moszkvai Grand Setun Plaza üzletközpontban keletkezett tüzet oltják 2022. június 3-án. A hatóságok szerint félő, hogy több ember menekülési útvonalát elzárják a lángok, eddig 125 személyt sikerült kimenteni az épületből.
MTI/AP/
Moszkva, 2022. június 3. A moszkvai Grand Setun Plaza üzletközpontban keletkezett tüzet oltják 2022. június 3-án. A hatóságok szerint félő, hogy több ember menekülési útvonalát elzárják a lángok, eddig 125 személyt sikerült kimenteni az épületből. MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki Moszkva belvárosában, az üzleti negyed egyik plázájában. Óriási erőkkel vonultak ki a tűzoltók a helyszínre, többen az épületben ragadtak.
Vágólapra másolva!

Az ABC azt írja, hogy az irodaház az orosz főváros nyugati részén fekvő üzleti negyedben gyulladt ki péntek reggel.

Úgy tudni, hogy az épületből nem mindenki tudott kimenekülni, ők bentrekedtek.

Az IZ azt írja, hogy legalább 20 ember van a lángoló bevásárlóközpontban.

Eddig 120 embert mentettek ki a plázából, két embert kórházba szállítottak.

A moszkvai Grand Setun Plaza üzletközpontban keletkezett tüzet oltják 2022. június 3-án Forrás: MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov

A helyszínre hatalmas erőkkel vonultak ki a tűzoltók, 180 szakember dolgozik a lángok oltásán összesen 41 tűzoltóautóval.

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester utasítást adott az emberek evakuálására és az üzleti központban keletkezett tűz oltására. A tűz helyszínén van Alexander Kurenkov, az Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának vezetője is.

A hatóságok szerint félő, hogy több ember menekülési útvonalát elzárják a lángok Forrás: MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov

A hatóságok egyelőre nem közölték a tűz okát, de médiaértesülések szerint rövidzárlat lehetett a kiváltó ok, de egy másik forgatókönyv szerint szándékos gyújtogatás miatt éghetett ki a pláza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!