Orosz-ukrán háború: ez történt az éjjel

STOLTENBERG, Jens
Brüsszel, 2022. május 18. Finnország, a NATO és Svédország nemzeti zászlói a ceremónián, ahol Jens Stoltenberg NATO-főtitkár átveszi a Finnország és Svédország hivatalos csatlakozási kérelméről szóló dokumentumokat a katonai szövetség brüsszeli székházában 2022. május 18-án. MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron
Vágólapra másolva!
Közvetít Ukrajna és Oroszország között a török miniszterelenök. Recep Tayyip Erdogan bejelentette, hogy a héten tárgyal Putyinnal és Zelenszkijjel is a háborúról és a gabonaproblémáról. Finnország bejelentette: nem csatlakozik a NATO-hoz a svédek nélkül.
Vágólapra másolva!

Erdogan tárgyalni fog Putyinnal és Zelenszkijjel

Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan ma bejelentette, hogy a jövő héten tárgyalni fog Vlagyimir Putyin orosz, és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnökkel a háborúról, valamint a gabonaproblémáról.

A NATO szerint is területeket kell átengednie Ukrajnának

Jens Stoltenbert NATO-főtitkár ma úgy nyilatkozott, hogy lezárható a háború, az a kérdés, hogy ez mibe fog kerülni Ukrajnának. Hozzátette, hogy a NATO segíteni fog Ukrajnának abban, hogy a legalacsonyabb árat fizesse a békéért - írja az iz.ru. Lehetséges a béke Ukrajnában. Az a kérdés, hogy mi lesz az ára. Mennyi területet, szabadságot és demokráciát vagyunk hajlandóak fizetni érte - mondta Jens Stoltenberg.

Kétséges a finn és a svéd NATO-csatlakozás Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

Finnország nem csatlakozik a NATO-hoz a svédek nélkül

Sauli Niinistö finn elnök tegnap egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Finnország nem fog csatlakozni a NATO-hoz Svédország nélkül. Niinistö szerint

amennyiben továbbra sem sikerül rendezni a vitás kérdéseket Törökországgal, akik jelenleg is vétózzák a két ország NATO-csatlakozását, úgy egyik ország sem fog csatlakozni a szövetséghez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!