Bild: Németország retteg a hideg téltől!

LEG - Lars from Lackum Germany (German) Horizontal ECONOMY REAL ESTATE, Lars von Lackum
11 March 2019, North Rhine-Westphalia, Düsseldorf: Lars von Lackum, digital board member of the LEG real estate group, admitted to the head office. From June 1, 2019, von Lackum is to become the new CEO. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa (Photo by ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
„Németország retteg a hideg téltől!” - ezzel a felütéssel kezdi cikkét a legolvasottabb német napilap, a Bild online kiadása. A lap szerint a gázválság és az elszabadult energiaárak egyaránt komoly terhet jelent majd az albérlőknek és a lakástulajdonosoknak is - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Németország második legnagyobb ingatlancégének a vezetője arról beszélt a lapnak, meg kell a német lakossággal értetni, hogy a lemondás időszaka jön. Lars von Lackum úgy véli, hogy ebben

a háborús helyzetben az első, amiről le kell mondania az embereknek. az az otthon melege.

A szakember azt javasolja, hogy a télen kerüljék az emberek a radiátorok használatát,

inkább vegyenek fel egy pulcsit, és tekerjenek magukra egy vastagabb takarót.

Az elhangzott mondatokra meglehetősen felháborodottan reagált több német város albérlő egyesülete is. Hamburgban például kiemelték, hogy az energiaválság jobban fogja azokat érinteni, akik olcsóbb lakásban élnek. A nem leszigetelt lakások télen hamarabb kihűlnek,

fűtés nélkül nem is nagyon lehet átvészelni a telet.

Lars von Lackum Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

Egy kölni egyesület szerint felháborító, hogy az emberek az egészségüket kellene, hogy kockáztassák a hideg lakások falain belül. A nem fűtött lakások könnyebben penészednek, arról nem is beszélve, hogy mi lesz azokkal az idősekkel, akik ágyhoz vannak kötve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!