Drámai döntést hoztak az oroszok

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, tank, Mariupol
MARIUPOL, UKRAINE - AUGUST 26: Wrecked tanks and other vehicles are seen as daily life continues amid the destruction in the city of Mariupol, Ukraine on August 26, 2022 as Russia-Ukraine war continues. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A szakadárok közlése szerint az orosz erők „nehéz harcokat" vívnak a kijevi csapatok ellen a donyecki területeken is, ezért Moszkva átcsoportosítja erőit.
Vágólapra másolva!

Oroszország arról számolt be, hogy visszavonja csapatait Ukrajna keleti, harkovi régiójából. A döntés mögött az áll, hogy Ukrajna az elmúlt időszak villámgyors ellentámadásaiban „hatalmas területi nyereségeket" ért el – írta a Moscow Timesra hivatkozva a Mandiner, idézve az orosz védelmi minisztérium közleményét.

Egy Moszkva által támogatott keleti szakadár vezető eközben arról számolt be, hogy az orosz erők „nehéz harcokat" vívnak a kijevi csapatok ellen a keleti donyecki területeken is.

Megfigyelők arra számítanak, hogy az ukrán hadsereg további előnyökre tesz szert az Oroszországgal határos Harkov régióban – ismertette a Moscow Times. Ugyanakkor sokan úgy értékelik az orosz katonai döntést, hogy a sokkal fontosabb régiókra összpontosítanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!