Drámai orosz bejelentés a háborúról

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, orosz katona, orosz katonák, harci jármű, katonai jármű, UR-77, aknamentesítő, Herszon, Ukrajna
8150118 22.03.2022 Russian sappers clear a fortified area from mines using a UR-77 mine clearance vehicle in Kherson region, Ukraine. Sputnik (Photo by Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Kiril Sztremuszov, a herszoni regionális hivatal alelnöke szerint az oroszok minden támadást visszavertek, a védelmi vonalak kitartanak.
Vágólapra másolva!

Sztremuszov szerint az ukrán fegyveres erők áttörési kísérletei mind kudarcot vallottak. A herszoni fronton minden változatlan, vagyis az ukránoknak nem sikerült területeket elfoglalniuk.

Hozzátette viszont, hogy az ukránok újabb és újabb támadásokat vezényelnek.

Korábban már ismerté vált, hogy az ukránok jelentős erőket csoportosítottak a régió határaihoz, amelyre reagálva az oroszok több városban, köztük Herszonban is megkezdték a civil lakosság evakuálását a Dnyeper keleti partjára.

Herszonnál lehet az egyik legnagyobb csata Forrás: Sputnik via AFP

Sztremuszov arról is beszélt, hogy aki a Kijev irányítása alá tartozó területeken marad, annak számolnia kell azzal, hogy nem lesz elektromos áram és ivóvíz, hiszen az orosz hadsereg a célzott támadások révén elérte az ukrán energiahálózat összeomlását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!