Óriási bajban van Németország

ukrán válság 2022, ukrajna, ukrán, orosz, orosz ukrán háború, háború, pusztítás, romok, Izjum, Izyum, Izium
This photograph taken on September 14, 2022 shows a destroyed Russian tank and armoured personnel carriers on the outskirts of Izyum, Kharkiv Region, eastern Ukraine amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Juan BARRETO / AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt nehéz évek előtt áll Németország, és mindenkinek meg kell tanulni szerényebben élni - jelentette ki a német államfő pénteken Berlinben.
Vágólapra másolva!

Frank-Walter Steinmeier a Németország helyzetéről szóló beszédében kiemelte, hogy

Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt az újraegyesítés óta a legmélyebb válság vár a németekre.

Németország "ellenszélbe" került, és "valószínűleg nem tudjuk ugyanolyan ütemben folytatni országunk sikertörténetét, mint az elmúlt három évtizedben".

Hatalmas válság lesz az ukrán háború miatt Forrás: AFP/Juan Barreto

Az állam viszont nem hagyja magára a segítségre szorulókat - tette hozzá a szövetségi elnök, rámutatva: "egyetlen európai állam sem tud annyit tenni polgáraiért, mint hazánk".

Ugyanakkor még a német állam sem tud átvállalni minden terhet, de nincs is erre szükség, mert a válság a társadalom azon széles és erős rétegeit is érinti, amelyekben az emberek "a hátszél évei alatt jólétet és biztonságot teremtettek maguknak, és így egzisztenciális nehézségek nélkül is tudják csökkenteni kiadásaikat" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!