Az amerikaiak mindössze 37 százaléka szeretné azt, hogy Joe Biden 2024-ben újra induljon

Joe Biden, Naftali Bennett, alvás, elalszik, megbeszélés
WASHINGTON, DC - AUGUST 27: U.S. President Joe Biden listens during a meeting with Israeli Prime Minister Naftali Bennett in the Oval Office at the White House on August 27, 2021 in Washington, DC. During their first face-to-face meeting at the White House, US President Joe Biden and Israeli Prime Minister Naftali Bennett focused their talks on Iran. (Pool Photo by Sarahbeth Maney-Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy friss Harvard CAPS-Harris közvéleménykutatás rávilágított arra, hogy nagyon kevés amerikai szavazó szeretné azt, hogy ha a láthatóan egészségügyi problémákkal küszködő Joe Biden újra indulna 2024-ben az elnöki posztért.
Vágólapra másolva!

Egy friss hétfői Harvard CAPS-Harris közvélemény-kutatás eredménye szerint az amerikai szavazók csak 37 százaléka szeretné azt, hogy Joe Biden újra induljon az elnöki posztért 2024-ben.

Joe Biden rendkívül népszerűtlen a választók körében a látható mentális problémái és a korrupciós ügyei miatt. Forrás: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

A megkérdezett emberek 63 százaléka egyértelműen azt mondta, hogy nem szívesen látnák a 80 éves Joe Bident egy második elnöki ciklusban. A pártok szerinti eloszlásban a demokrata szavazók 66 %-a, a republikánusok 14%-a és a független szavazók 27 százaléka egyetértett azzal, hogy Bidennek újráznia kellene. Joe Biden általános népszerűségi mutatója jelenleg mindössz 33 százalék a felmérés szerint.

Ha a 2024-es demokrata előválasztást ma tartanák akkor mindössze 37 százalékuk szavazna Bidenre, míg Donald Trump 58 százalékot szerezne egy ma esedékes republikánus előválasztáson.

Egy fej-fej melletti szavazáson Trump legyőzné Bident. A szavazók 47 százaléka Trumpot választaná, míg Bidenre csak 43 százalék szavazna. Az összes eddigi elnökválasztási felmérés szerint Biden elvesztené a választást Trumppal szemben. Egy másik április felmérés legalább 5 százalékos előnyt mért Trump számára.

Trump rendre azért teljesít jobban Bidennél a felmérésekben, mert a választók szerint a jelenlegi elnök mentálisan nem fitt ahhoz, hogy ellássa az elnöki kötelezettségeit.

A megkérdezett emberek 53 százaléka azt mondta, hogy kétségei vannak Joe Biden mentális képességeivel kapcsolatban. 62 százalék szerint Joe Biden már túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen.

A másik tényező ami miatt Biden elvesztené a választást Trumppal szemben, az a Biden család korrupciós ügyei. A megkérdezett emberek 58 százaléka szerint Joe Bidennek szerepe volt a fiai kétes ügyleteiben.

Hunter és Joe Biden Forrás: Origo

60 százaléka úgy gondolja, hogy Hunter Biden "befolyást és hozzáférést" adott el Joe Bidenhez az amerikai kormány élén töltött egész karrierje során. A többség, 67 százalék úgy gondolja, hogy Joe Biden kétes családi ügyletei indokolja Biden alkotmányossági felelősségrevonását.

Az eddig napvilágra került bizonyítékok szerint Joe Biden aktívan részt vett a családja korrupciós ügyeiben.

Joe Biden esetében már számos alkalommal bizonyossá vált az, hogy valami nincs rendben a kognitív képességeivel.

Az Origo minden alkalommal beszámolt arról, amikor az időskori demenciával küszködő elnök kínos bakit vétett. Nemrég Joe Biden több alkalommal is láthatatlan embereket üdvözölt a pódiumon beszéde után. Biden az egyik sajtótájékoztató után megpróbált kezet fogni egy láthatatlan emberrel. A demencia egyre súlyosabb jeleit mutató elnök beszéde befejeztével oldalra fordult, kinyújtotta kezét, azonban ott nem állt senki. Néhány másodpercbe beletelt, mire ezt Biden is felismerte, majd zavarodottan körbenézett és elsétált.

Ezután nem sokkal egy másik rendezvényen mondanivalója végeztével hátrafordult, és köszöntötte a levegőt ismételten, ugyanis mögötte nem állt senki sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!