Mutatjuk, hol lesznek minden eddiginél kegyetlenebb harcok Ukrajnában

ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Kijev, Ukrajna, ukrán katonák
Kijev, 2022. április 1. Ukrán katonák intgetnek a fotóriportereknek, miközben ellenőrzik, hogy valóban minden orosz katona elhagyta-e a Kijev közelében fekvő falvakat 2022. április 1-jén. MTI/AP/Rodrigo Abd
Vágólapra másolva!
Az ukrán erők területeket szereznek vissza Kijevnél, keleten az oroszok újabb várost foglaltak el.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább látható, hogy Kijevnél teljesen megtorpant az orosz előrenyomulás, sőt az ukrán csapatok egyre messzebb szorítják az orosz erőket a fővárostól. Az Ukraine War Map Twitter-oldal arra is felhívja a figyelmet, hogy a Kijevtől keletre lévő orosz csapatok már több mint 100 km-re vannak a város központjától.

Az Institute of the Study of War (ISW) friss elemzése szerint ez is az oka annak, hogy

Oroszország fő erőfeszítései most Kelet-Ukrajnára összpontosulnak.

Az orosz erők Donyeck és Luhanszk megyék teljes elfoglalására törekednek. Azonban a keleti térségben is komoly veszteségekkel kell számolni az orosz erőknek és jelentős az ukrán ellenállás is,

így a harcok elhúzódhatnak.

Erre utal az Egyesült Államok bejelentése is, miszerint újabb fegyverszállítmányt küldene Ukrajnába, azonban a fegyverek egy részét még le sem gyártották.

Miközben folyamatosan támadják Mariupolt, az orosz erőknek sikerült elfoglalnia Izjum városát. Az ISW jelentése szerint a következő napokban az orosz csapatok megpróbálnak továbbnyomulni délkelet felé, hogy összekapcsolódjanak a Luhanszk megyében lévő orosz erőkkel.

Forrás: ISW
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!