A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elárulták az orvosok mi vár a kaliforniai cápatámadás áldozatára

Kalifornia, cápa, szörf
Vágólapra másolva!
Szörfösök és egy rendőr mentette meg annak az idős férfinek az életét, akit megtámadt egy cápa az egyik népszerű kaliforniai üdülőhelyen szerdán délelőtt.
Vágólapra másolva!

Az áldozat Steve Bruemmer, a Monterey Peninsula Főiskola nyugdíjas informatika professzora, aki egy helyi úszóklub tagja a Metro információi szerint. Ahogy írtuk, éppen a Monterey-öbölben úszott szerdán délelőtt 11 órakor, amikor keservesen kiabálni kezdett. Két napja hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen látható, hogy Bruemmer egy szörfdeszkán fekszik, miközben két szörfös és rendőr próbálja kihúzni a partra.

- mondta a KSBW csatornának az a sacramentói rendőrtiszt, Paul Bandy, aki a feleségével, Aimee Johns ápolónővel sietett megmenteni a professzor életét. Aztán arról beszélt az egyik hírportál szerint, hogy amikor kiemelték a partra, és levágták a búvárruháját, azonnal elszorították a végtagján lévő ereket, meg a hasi ereket, mert a férfi nagyon erősen vérzett.

A hatvanas éveiben járó áldozatnak majdnem leszakadt az egyik lába, eltört a combcsontja és gyomra is vérzett.

A Metro azt írja, alapvetően ritkák a cápatámadások. Ugyanakkor a nagy fehér cápa leggyakrabban éppen ott harap bele az emberekbe, ahol a férfi is megsérült, vagyis Kalifornia középső partvidékénél.

A Miami Egyetem kutatóinak friss tanulmányából kiderül, hogy a cápák nem félnek a forgalmas tengerpartoktól. Miami partja körül bikacápák, dajkacápák és nagy kalapácsfejűk élnek, ezeket vizsgálták a kutatók és arra jutottak, hogy a zajok, az erős fények és a vízben lévő vegyszerek nem hogy taszítanák, hanem még vonzzák is az állatokat.

"Meglepődve tapasztaltuk, hogy a nyomon követett cápák sok időt töltöttek a nyüzsgő város fényei és hangjai közelében, gyakran a part közelében, napszaktól függetlenül" - tette hozzá a tanulmány vezető szerzője Neil Hammerschlag, az UM cápakutatási és -védelmi programjának igazgatója.

A szerdán megtámadott idős férfit súlyos sérüléssekkel vitték a salinasi Natividad Kórházba. Már stabil állapotban van.

- mondta a férfi barátja.

Amíg az orvosok az áldozat életért küzdöttek,

a tűzoltók drónokkal keresték a cápát, de nem találták meg,

így nem tudni, milyen cápa okozta Steve Bruemmer sérüléseit. A szemtanúk csak annyit láttak, hogy nagyon volt, így elképzelhető, hogy ő is majdnem egy nagy fehér áldozata lett. A helyi strandokat elővigyázatosságból három napra lezárták. A rendőrök pedig elismeréssel nyilatkoztak a három életmentőről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!