Vádemelés jöhet Joe Biden amerikai elnök drogos, szexvideós fia ellen

Hunter és Joe Biden
Vágólapra másolva!
Friss értesülések szerint a szövetségi ügyészek vádemelést fontolgatnak a demokrata Joe Biden kábítószerfüggő fia ellen. Hunter Biden ellen több vádat is fel fognak hozni az ügyészek az üzleti ügyleteinek különböző aspektusaitól kezdve egészen addig, hogy hazudott a lőfegyver megszerzéséhez szükséges háttérellenőrzésen.
Vágólapra másolva!

A Fox News arról számolt be, hogy David Weiss delaware-i államügyész hivatala azt fontolgatja, hogy Hunter Biden ellen vádat emel "különböző adóügyi" bűncselekményekkel és "esetleges külföldi lobbizással" kapcsolatos bűncselekményekkel kapcsolatban.

Hunter és Joe Biden Forrás: Origo

A baloldali média szerint, amely most már kénytelen írni az ügyeiről, bár sokáig igyekeztek mindent eltusolni róla, a nyomozók a jelek szerint leszűkítették Hunter kiterjedt bűnlajstromát adóügyi bűncselekményekre és a "fegyverekkel kapcsolatos" visszaélésekre.

Más értesülések szerint még vádat emelhetnek pénzmosás, tiltott kampányfinanszírozás és külföldi lobbizás miatt.

A lehetséges fegyvervádak Hunter Biden lőfegyver vásárlásához kötődnek, amikor a drogfüggőséggel való ismert küzdelmei miatt tilos lett volna ezt megtennie.

Az ügyet ismerő tisztviselők a Fox Newsnak elmondták, hogy a Hunter Biden elleni büntetőeljárás "kritikus szakaszba" ért, miután az elnök fiát vizsgáló szövetségi esküdtszék a múlt hónap végén lezárta legutóbbi vizsgálatát. A forrás szerint a négy éve tartó bűnügyi nyomozás még mindig folyamatban van.

Az igazságügyi minisztérium mérlegeli, hogy most vádat emelhet-e, mivel a minisztérium politikája szerint két hónappal a választások előtt nem lehet politikai szempontból érzékeny ügyekben eljárást indítani. A jelentés azonban hozzátette, hogy az "íratlan szabály" talán nem is játszik szerepet, mivel Joe Biden nem szerepel a szavazólapon.

Egyes tisztviselők azonban attól tartanak, hogy az a tény, hogy Hunter Biden crack-kokainfüggő, gyengítheti az ellene felhozott vádakat, mert a védelem azt állíthatná, hogy nem volt tudatában a lehetséges bűncselekményeinek, mert drogozott.

A fejleményre azután került sor, hogy állítólag új információk kerültek elő a híres laptopjáról, és Hunter Bidenről képek keringtek a közösségi médiában az elmúlt napokban, köztük egy videó, amelyen nagy mennyiségű crack-kokaint mérlegel egy prostituált társaságában. Az Origo az esetről itt számolt be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!