Itt a bizonyíték: az ukránok nem akarnak békét

Avdivka, Donyeck, Ukrajna, ágyú, löveg, katona, háború, Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború
Avgyijivka, 2022. december 27. Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án. MTI/AP/Libkos
Vágólapra másolva!
Az Izvesztija arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők a tűzszünet óta harmadik alkalommal kezdtek el lőni Donyeckben. A Donyecki Népköztársaság hivatalos képviselője szerint az ukránok a NATO-tól kapott fegyverekkel indítottak tüzérségi támadást.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap jelentette be, hogy az ortodox karácsony alkalmából tűzszünetet rendel el az ukrán front teljes szakaszán azért, hogy a hívők békében vehessenek részt a vallási szertartásokon.

A tűzszünet január 6. déltől január 7. éjfélig tart.

Az ukránok a tűzszünet ellenére is támadnak Forrás: MTI/AP/Libkos

Ukrajna viszont bejelentette, hogy nem akarnak semmilyen tűzszünetet, ami ismét bizonyítja, hogy az ukránok nem a békében érdekeltek, hanem a háború elnyújtásában. Az oroszok többször is figyelmeztettek, hogy az ukrán fegyveres erők provokációra készülhetnek január 6-án és 7-én, mindez pedig be is következett.

Donyecket a tűzszünet alatt legalább három alkalommal érte tüzérségi támadás, ráadásul több ukrán városban is légiriadót rendeltek el annak ellenére, hogy az oroszok nem támadnak a tűzszünet alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!