Itt az új szuperfegyver, ami eldöntheti a háborút

A Zapad-2021 hadgyakorlat Oroszországban, fotó, galéria, 2021
Mulino, 2021. szeptember 13. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov
Vágólapra másolva!
Bővülni fog 2023-ban az orosz hadsereg modern csapásmérő képességeinek arzenálja, felszerelése a legmagasabb színvonalú lesz, a csapatok irányítási rendszerét pedig mesterségesintelligencia-technológiák alkalmazásával fejlesztik - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca keddi vezetői tanácskozásán.
Vágólapra másolva!

"Javítanunk kell az irányítás és kommunikáció rendszerén. Ennek érdekében aktívan fogjuk alkalmazni a mesterségesintelligencia-technológiákat" - hangoztatta Sojgu a telekonferencián.

Elmondta, hogy a védelmi minisztérium idén a légi- és űrerők - egyebek között a vadászgépek, bombázók és drónok - harci képességeinek javítását, valamint a nukleáris triád fejlesztését is tervezi.

- mondta.

Szergej Sojgu a katonai sorozóirodák munkájának, valamint a polgári és területvédelem rendszerének digitalizálását is beharangozta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov

"Folyamatosan elemeznünk és rendszereznünk kell csapataink ukrajnai és szíriai akcióinak tapasztalatait, és fel kell használnunk azokat a személyzeti képzési programok és a katonai felszerelésekkel kapcsolatos tervek kidolgozásához. A csapataink által szerzett tapasztalatoknak kell képezniük a harci kiképzés feljavításának alapját" - mondta a miniszter.

A védelmi tárcára hivatkozó keddi orosz sajtójelentések szerint Alekszandr Lapin vezérezredes veszi át az orosz szárazföldi erők vezérkarának irányítását.

Az 58 éves, Szíriában harci tapasztalatokat szerzett Lapin 2017-től a központi orosz katonai körzet, majd a háború kezdetétől október végéig az ukrajnai "különleges hadműveletben" részt vevő orosz egységek központi haderejének parancsnoka volt.

A Lisicsanszkért folytatott harcokért július 4-én megkapta az Oroszország Hőse címet, ám Ramzan Kadirov októberben élesen bírálta a tábornokot, őt hibáztatva az akkori orosz harctéri kudarcokért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!