Milliók maradtak áram nélkül Pakisztánban, miután összeomlott az országos hálózat

Vágólapra másolva!
Pakisztánban hétfőn kora reggel az országos hálózat meghibásodását követően több régióban is áramkimaradás következett be, így emberek milliói maradtak áram nélkül. Az ország valamennyi nagyvárosában, köztük a legnagyobb városban, Karacsiban, a fővárosban, Iszlámábádban, valamint Lahorban és Pesavarban sem volt áram.
Vágólapra másolva!

Khurrum Dastagir pakisztáni energiaügyi miniszter ragaszkodott ahhoz, hogy a "probléma nem súlyos" és az áramszolgáltatás hamarosan helyreáll.

Dastagir közlése szerint megkezdődtek a helyreállítási munkálatok, néhány helyen már helyreállt a szolgáltatás, de legkésőbb a mai napon, helyi idő szerint

este 22 óráig ez mindenhol megtörténik.

Pakisztánban már sokan hozzászoktak az ingadozó áramellátáshoz, és gyakori a terheléscsökkentéshez - amikor egyes területeken átmenetileg csökkentik az áramellátást, hogy megelőzzék az egész rendszer összeomlását.

A vállalkozások és a polgári lakosság is gyakran rendelkeznek saját generátorokkal, amelyek beindulnak, amikor az áramszolgáltatás megszűnik. A repülőterek hétfőn normálisan működtek, mivel saját tartalék áramellátó rendszerrel rendelkeznek - mondta a pakisztáni polgári légiközlekedési hatóság szóvivője.

A Khyber Pakhtunkhwa tartomány fővárosában, Pesavarban található Lady Reading kórház tisztviselői a BBC-nek elmondták, hogy az áramkimaradás alig érintette az intézményt,

mivel generátorok segítségével minden osztályon, beleértve a sürgősségi osztályokat és az intenzív osztályokat is, biztosították az áramellátást.

Pakisztán gyakran szenved áramkimaradásoktól, amiért leggyakrabban emberi mulasztást és az infrastrukturális beruházások hiányát okolják. A legutóbbi, októberi nagyobb áramszünet helyreállítása órákig tartott.

Az ország áramszükségletének nagy részét importált fosszilis tüzelőanyagokból állítja elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről