Donald Trump üzent Joe Bidennek

Trump, USA, elnökválasztás
Former US President Donald Trump speaks at the Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, on November 15, 2022. - Donald Trump pulled the trigger on a third White House run on November 15, setting the stage for a bruising Republican nomination battle after a poor midterm election showing by his hand-picked candidates weakened his grip on the party. Trump filed his official candidacy papers with the US election authority moments before he was due to publicly announce his candidacy. (Photo by ALON SKUY / AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök a február eleji vonatbaleset helyszínén keményen bírálta Joe Bident, amiért az még mindig nem volt hajlandó személyesen is megjelenni Ohióban. Biden ehelyett Kijevbe ment Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz, majd pedig Varsóba látogatott.
Vágólapra másolva!

Donald Trump szerdán az első országosan ismert politikusként látogatást tett az ohiói East Palestine településen – írja a Híradó.hu a Newsmaxre hivatkozva. Ahogy arról az Origo is beszámolt, február 3-án

kisiklott és felrobbant egy 38 vagonból álló, mérgező vegyi anyagokat szállító vonatszerelvény

East Palestine-nál. A helyiek szerint a baleset következtében

mérgező anyagok kerültek a levegőbe.

A volt amerikai elnök Joe Bident bírálta azért, amiért még nem látogatott el a katasztrófa sújtotta településre. Kijelentette, politikai hovatartozástól függetlenül várja, hogy mások is csatlakozzanak hozzá.

Trump szerint

Biden „más utat választott", amikor a héten inkább Ukrajnába és Lengyelországba utazott, ahelyett, hogy Ohiót vette volna célba.

A republikánus politikus azt tanácsolta Bidennek, hogy

Megjegyezte:

A Newsmax emlékeztet arra, hogy a vonat kisiklása már több mint két hete történt, ami azt jelenti, hogy

Bidennek, esetleg Pete Buttigieg közlekedési miniszternek rengeteg ideje lett volna arra, hogy személyesen is ellátogassanak a helyszínre.

Sajtóhírek szerint Buttigieg csütörtökön megy csak el Ohióba.

Trump nyilvános beszéde során számos országos és helyi politikus – köztük James David Vance ohiói szenátor és Trent R. Conaway, East Palestine polgármestere – gyűrűjében azt mondta: „Hangosan és világosan kijelentem: nem felejtünk el titeket. Mellettetek állunk."

Azt is hozzátette: „Sajnos, mint tudjátok, a ti jóságotok és kitartásotok sok esetben közömbösséggel – és egyes esetekben árulással – találkozott."

Ohio a 2016-os és a 2020-as elnökválasztáson is Trumpra szavazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!