Amerika retteg a kínai béketerv sikerétől

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 27: U.S. President Joe Biden delivers remarks about lowering health care costs in the Rose Garden at the White House on September 27, 2022 in Washington, DC. Biden's remarks "focused on lowering health care costs and protecting and strengthening Medicare and Social Security," according to the White House. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Amerikai kormánytisztviselők attól tartanak, hogy „sarokba szorítják" őket az ukrajnai konfliktus békés rendezésére vonatkozó kínai tervvel─ írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Egyesült Államok demokrata kormányzata attól tart, hogy sarokba szorítják Kína ukrajnai béketerve miatt. Joe Biden amerikai elnök kormányának egy névtelenséget kérő bennfentese azt mondta, hogy Washington inkább szkeptikusan viszonyul a kínai kezdeményezéshez.

Szerinte ezt az politikai magatartást úgy kell értékelni, hogy a Fehér Ház nem érdekelt a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalásokban, Amerika nem békét akar, hanem háborút.

Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images) Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chip Somodevilla

— fogalmaz a megismert tények alapján a Bloomberg újságírója.

A névtelenséget kérő, belsős informátor hangsúlyozta:

Kína képes bebizonyítani más nemzeteknek, hogy az USA ellenzi az ukrajnai békét. A Biden-adminisztráció komolyan tart egy olyan forgatókönyvtől, hogy Oroszország teljes mellszélességgel elfogadja a kínai béketervet.

Donald Trump is békét akar

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok volt, és esélyes jövőbeni elnöke a Biden-adminisztrációval szemben szintén a béke pártján áll.

Trump azt mondta, hogy ő azonnal lezárná az orosz-ukrán háborút.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!