Chris Rufo szerint Ron DeSantis felmosná a padlót Joe Bidennel

Chris Rufo, Joe Biden
Chris Rufo szerint Ron DeSantis felmosná a padlót Joe Bidennel
Vágólapra másolva!
A Walt Disney esete arra is példa, nemcsak a kormányzattal, hanem az ideológiájukat gyermekeinkre ráerőltető vállalatokkal is fel kell vennünk a harcot – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Chris Rufo. Ron DeSantis republikánus floridai kormányzó korábbi tanácsadója ezekben a hetekben a Danube Institute vendégkutatója.
Vágólapra másolva!

Chris Rufo arra a kérdésre, hogy miért tartja károsnak a a kritikai fajelméletet, azt mondta el a Magyar Nemzetnek, hogy

Hozzátette: mindezt áltudományos téveszmének tartja. Politikailag azonban mint ideológia veszélyes, mert elnyomókra és elnyomottakra osztja az amerikaiakat, mégpedig a bőrszín szerinti besorolásuk alapján.

Nagyon veszélyes, hogy kisgyerekeket is a pusztításra akarjak tanítani

Arra a felvetésre, hogy a konzervatív Florida a genderideológiával is birokra kelt, a magyar gyermekvédelmi törvényhez nagyon hasonló jogszabályt fogadott el, Rufo kifejtette, hogy szerinte mi a genderideológiában az elfogadhatatlan. Elmondta, hogy így a kritikai fajelmélet inkább marxista tantétel, a genderideológia a posztmodern gondolkodásból, Michel Foucault francia filozófusnak az emberi természetről alkotott nézeteiből, a Felügyelet és büntetés című alapművében megfogalmazott eszméből táplálkozik.

A teljes szexuális felszabadulás érdekében le akarják bontani ezeket. Ez már-már komikus törekvés annak tükrében, hogy a két különböző biológiai nem és a család az ókortól kezdve igazolhatóan milyen mélyen gyökerezik az emberi társadalomban.

A drag queenek és a genderideológia káros a gyermekekre Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Rufo arról is beszélt, hogy a Walt Disney óriásvállalattal is felvették a harcot Floridában, mert a kritikai fajelméletnek és a gendernek is az elkötelezett híve nemcsak a termékeiben, de a vállalaton belül, a dolgozóival kapcsolatban is, a legkülönbözőbb új szexuális identitások propagálásával.

Ron DeSantis, Florida kormányzója sajtótájékoztatót tart a Miami Egyetem Egészségügyi Rendszer Don Soffer Klinikai Kutatóközpontjában 2022. május 17-én a floridai Miamiban. Mellette áll felesége, a first lady, Casey DeSantis, aki nemrég élte túl a mellrákot. A kormányzó azért tartotta a sajtótájékoztatót, hogy bejelentse, Florida állam 100 millió dollárt biztosít a floridai rákkutató központok számára, miután aláírja az állami költségvetést Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Joe Raedle

DeSantis 2018-ban épphogy megnyerte a kormányzóválasztást

Rufo arról is beszélt, hogy miért és hogyan lett Florida a konzervatív ügy élharcosa az Egyesült Államokban.

Mások nem vállalták fel a kockázatot, amit ő igen.

Személyes példája azt mutatja: kifizetődik a bátor, hajthatatlan konzervatív politika, mert a szavazóknál is jó visszhangra talál – tette hozzá.

Chris Rufo szerint Ron DeSantis felmosná a padlót Joe Bidennel Forrás: Magyar Nemzet

A kormányzót tavaly csaknem húsz százalékpontos fölénnyel választották újra

Rufo azzal kapcsolatban, hogy nem kellene-e DeSantisnek az országos politikában is kipróbálnia magát, azt mondta:

Szerintem felmosná a padlót Bidennel, földcsuszamlásszerű győzelmet aratna mondjuk tíz százalékpontos fölénnyel.

A teljes interjú ITT olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről