Így nő a rettegés Ukrajnában

ukrán válság 2022, Ukrajna, ukrán, orosz ukrán háború, háború,
Civilians are evacuated from the city of Sloviansk in the eastern Ukraine region of Donbas on June 9, 2022, as Russian forces have for weeks been concentrating their firepower on Severodonetsk and its sister city of Lysychansk across the river. - A defiant Lugansk governor declares that Ukrainian forces could reclaim Severodonetsk "in two to three days" if they receive long-range artillery promised by the US and Britain. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Kijev attól tart, hogy a lakosság egyre jobban elfárad az országban elhúzódó háború miatt - jelentette ki Vlagyimir Rogov, a "Mi Oroszországgal vagyunk" mozgalom vezetője a TASZSZ-nak nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

A kijevi kormány megszokta, hogy hasznot húz az Oroszországgal való konfliktusból, és attól tart, hogy békeidőben felelnie kell majd az Ukrajnában elterjedt korrupcióért és visszaélésekért - mondta szombaton a TASZSZ-nak Vlagyimir Rogov, a "Mi együtt vagyunk Oroszországgal" mozgalom vezetője.

A lakosság egyre jobban kifárad, erősödnek a békepárti hangok Forrás: AFP/Aris Messinis

- mondta.

A nyilatkozat válasz volt Alekszej Danilovnak, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkárának közelmúltbeli megjegyzéseire, aki "nagyon veszélyes tendenciának" nevezte, hogy

az ország lakosai körében egyre nagyobb a támogatottsága az Oroszországgal folytatott béketárgyalásoknak.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Moszkva és Kijev elkerülhetetlenül közeledni fog egymáshoz, hogy ésszerű megközelítést találjanak a kapcsolataikban.

Rogov szerint Kijev attól tart, hogy a lakosság egyre jobban elfárad az országban elhúzódó konfliktus miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!