Tanárai szeme láttára késelte meg diáktársait egy fiú Kaliforniában

texas, rendőrautó, rendőr, rendőrségi, autó, usa, illusztráció
Uvalde police car drives past flags at half mast following yesterdays Robb Elemntary Shooitng on May 25, 2022 in Uvalde, Texas, USA. On Tuesday, Salvador Ramos reportedly killed 19 students and 2 teachers in a mass shooting before being being shot dead by law enforcement officers at the Robb Elementary School. The school shooting is one of deadliest in the US history since 1999 Columbine massacre in Colorado and according to sources “the 27th mass shooting this year”. (Photo by John Lamparski/NurPhoto) (Photo by John Lamparski / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy tinédzser meghalt, egy másik pedig megsebesült szerdán egy kaliforniai gimnáziumban történt késelés során.
Vágólapra másolva!

Az incidens délelőtt történt a Montgomery középiskolában, Santa Rosában. Két fiatal bement egy osztályterembe és belekötött egy gólyába, majd verekedni kezdtek. Az osztályban 27 diák, egy tanár és három tanársegéd tartózkodott.

A tanárok próbáltak közbelépni, de az elsős hirtelen kést rántott és megszúrta a két fiatalt.

A 15 éves késelő ezt követően elmenekült. A két sérültet egy nővért és a kiérkező rendőrök próbálták elsősegélyben részesíteni, majd kórházba szállították őket. Az egyik áldozat a felsőtestén három, míg a másik a bal kezén egy szúrást szenvedett - írja az ABC.

Egyikük - egy 16 éves fiú - később a kórházban meghalt,

míg a másik fiú sérüléseit sikerült ellátni.

A hatóságok a szemtanúk elmondása alapján egy székesegyház mögötti pataknál megtalálták az elszökött támadót.

A 15 éves késelő a patakmederben hasalva próbált elrejtőzni.

A fiúnál nem volt élesfegyver, a kést továbbra is keresik. Korábban már volt szóváltás a fiatalok között, de az incidens és a lehetséges indítékok vizsgálata még folyamatban van. Egy tinédzser lány a tanárokat okolja, akik tudtak a fiúk közötti konfliktusról. A városi iskolafelügyelőség szerint fémdetektorokkal és fokozottabb rendőri felügyeletettel lehetne elkerülni a hasonló eseteket.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!