Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen az első Forma-1-es pilóta, aki a 12 összegyűlt büntetőpontja miatt hagy ki versenyhétvégét. Hozzá hasonlóan azonban riválisai sem tartják igazságosnak az eltiltását, Pierre Gasly pedig megpróbálja elérni, hogy visszavonják a büntetést.

Egy éven belül már 12 büntetőpontot gyűjtött össze a Haas Forma-1-es pilótája, Kevin Magnussen, ez pedig automatikus egyfutamos eltiltást von maga után, azaz nem lehet ott a jövő hétvégi Azeri Nagydíjon. A monzai F1-es Olasz Nagydíjon a Pierre Gaslyval való ütközésért kapott a 10 másodperces időbüntetés mellett 2 büntetőpontot Magnussen, ám a dán versenyző úgy érezte, nem érdemelte meg ezt, mert Daniel Ricciardo a Nico Hülkenberggel szembeni, hasonló szabálytalanságért csak 5 másodperces időbüntetést és 1 büntetőpontot kapott Monzában. Pierre Gasly és Fernando Alonso is Magnussen pártját fogta a futam után.

Forma-1, F1, Olasz Nagydíj, 2024, Monza, Kevin Magnussen, Haas, eltiltás
Kevin Magnussen egyfutamos eltiltást kapott, de Pierre Gasly segíthet kiharcolni, hogy visszavonják
Fotó: NurPhoto via AFP / Jakub Porzycki / NurPhoto

Gasly megpróbálja elérni, hogy visszavonják Magnussen eltiltását az F1-ben

„Igazából ez semmiség volt, de valaki mondta nekem, hogy tíz másodperces büntetést kapott. Kissé meglepett, mert tulajdonképpen csak kemény versenyzés volt, és én nem is igazán vesztettem vele időt. 

Remélhetőleg vissza fogják vonni [a két büntetőpontját és az eltiltást], mert egyértelműen igazságtalan lenne. Én örömmel kezeskedem érte a bíráknál, meglátom, mit tehetek. 

Az incidenshez mérten nem tűnik fairnek a büntetés” – mondta Pierre Gasly, akivel a 4-es kanyarban harcolt keményen Magnussen.

„100 százalékban együttérzek vele, mert a büntetőpontokat veszélyes vezetésért kéne adniuk. Valamiért, ami veszélyes a sportra és a többiekre nézve. Persze nincs itt előttem a listája, de néhány pont olyasmikért járt, mint mondjuk bokszutcai fehér vonalak, veszélyes kiengedések és hasonlók. Ez része a versenyzésnek. Ez egy áthajtásos, az egy öt másodperces büntetés. A versenyzéssel kapcsolatos büntetéseket megértem, de az ilyen biztonsági dolgokkal kapcsolatosakat már nehezebben” – védte meg Magnussent Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol pilótája.

Amennyiben nem vonják vissza Magnussen eltiltását, minden bizonnyal Oliver Bearman helyettesíti a dán pilótát Bakuban.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!