Itt az orosz-kínai megállapodás: ettől félt Amerika

Szergej Sojgu
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 23: Russian Defense Minister, Sergey Shoygu speaks during the 9th Moscow Conference on International Security in Moscow, Russia on June 23, 2021. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kínai kollegájával, Li Shang-fuval folytatott megbeszélést - számolt be róla az Izvesztija.
Vágólapra másolva!

Sojgu gratulált Li Shang-Fu kinevezéséhez és elmondta, hogy a kínai védelmi miniszter hosszú tapasztalattal rendelkezik Oroszországgal kapcsolatban, ez pedig segítség lesz abban, hogy a kínai hadsereg tovább fejlődjön, és a két ország kapcsolata még szorosabbá váljon. Sojgu annak fontosságát is hangsúlyozta,

hogy a kínai védelmi miniszter kinevezését követően elsőnek Oroszországba látogatott.

Az orosz védelmi miniszter megemlékezett arról, hogy az idei évben kulcsfontosságú pillanat volt a kínai - orosz kapcsolatok területén, hogy Vlagyimir Putyin nemrég Moszkvában tárgyalt Hszi Csin-ping kínai elnökkel.

Szergej Sojgu fontos bejelentést tett Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nappal korábban találkozott Li Shang-fuval, ahol

szó esett a Moszkva és Peking közötti harcászati-technológiai együttműködésről, valamint a csendes-óceáni flotta teljes készenlétbe helyezéséről és az ezt követő ellenőrzésről.

A kínai Global Times nevű lap a találkozót követően arról írt, hogy az amerikai nyomás ellenére a kínai védelmi miniszter moszkvai látogatása megmutatja az orosz - kínai katonai együttműködés erősségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!