A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Több üstökös makákó is megszökött egy cseh állatkertből

Lopburi Thaiföld makákó majom
Vágólapra másolva!
Befogták az egyik csehországi állatkertből több mint egy hete megszökött üstökös makákókat.
Vágólapra másolva!

A német határhoz közeli Decín városának állatkertje kedden Facebook-oldalán közölte, hogy az utolsó majmot is sikerült kelepcébe csalni, mégpedig egy kirándulóhelyen dolgozó két pincérnőnek, akik egy szelet görögdinnyével csábították az állatot egy raktárhelységbe, ahová aztán bezárták a szakemberek megérkezésééig.

A majomház elektromos kerítését egy behatoló rongálta meg június 12-én, ezzel lehetővé tette, hogy kilenc állat elszabaduljon. Nyolc üstökös makákó el is hagyta az állatkert területét.

Befogták az üstökös makákókat, melyek egy cseh állatkertből szöktek meg. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2012 jeep2499/Shutterstock. No use without permission./Jeep2499

A rendőrség időközben elfogta a 42 éves gyanúsítottat, aki ellen rongálás címén indult büntetőeljárás. A helyi sajtó úgy tudja, a kábítószer hatása alatt álló férfi kezet akart fogni a majmokkal.

Az állatok többségét sikerült hamar befogni, de többeknek csak napokkal később tudtak a nyomára bukkanni.

A művelet során olyan csapdákat is bevetettek, amelyeket rendszerint vaddisznók ellen használnak.

A kiváló mászóképességeikről ismert makákók többnyire az Elba-folyó partján található, 160 méter magas Pastyrská stena magaslat térségében tartózkodtak.

Az üstökös makákó Indonéziában őshonos faj. Nappal aktív, természetes élettere az őserdők lombkoronái közt van. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) erősen veszélyeztetett fajként tartja nyilván.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!