Itt a minden eddiginél súlyosabb orosz válasz a NATO-nak

conflict Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
A Belarusian volunteer soldier from the Kastus Kalinouski regiment, a regiment made up of Belarusian opposition volunteers formed to defend Ukraine, fires a 120mm mortar round at a front line position near Bakhmut in the Donetsk region, on April 9, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország hajnalban újabb támadást indított Kijev ellen - írja a Meduza.
Vágólapra másolva!

Moszkva a NATO-csúcs első napján drónokkal támadta Kijevet és Odesszát, majd szerda hajnalban újabb csapást mértek Kijevre az iráni Shahed drónokkal. A helyi hatóságok szerint összesen 15 drón vette célba az ukrán fővárost, ezeket viszont sikerült hatástalanítaniuk.

Az oroszok ezen támadásokat megelőzően egy hétig nem mértek csapást, most viszont minden bizonnyal a NATO-nak is szeretnének üzenni.

Megindult az orosz támadás Forrás: AFP/Genya Savilov

Szintén támadták az oroszok a Cserkaszi térséget, ahol egy gyárépületet ért találat, amely ki is gyulladt. Ennek következtében ketten sérültek meg.

Közben Denisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője bejelentette, hogy az orosz hadsereg ellentámadást indított Krasznolimanszk irányában. Szintén elmondta, hogy a támadó ukrán csapatokat Uladarnál sikerült visszaszorítani a kiindulópontjukra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről