Oroszország súlyos csapással válaszolt a NATO őrült tervére

Ukrajna, Oroszország, rakétatámadás, rakéta, légicsapás, Uman, orosz-ukrán háború, háború
Uman, 2023. április 28. Tűzoltók és mentőalakulatok tagjai egy orosz légicsapásban megsemmisült lakóház romjainál a Cserkaszi megyében fekvő Umanban 2023. április 28-án. A támadásban legkevesebb hat ember életét vesztette, kilencen megsebesültek. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
Oroszország összesen 28 drónnal támadta Kijevet és Odesszát órákkal a vilniusi NATO-csúcs kezdete előtt - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint az iráni gyártmányú drónok közül a légvédelemnek sikerült 26-ot megsemmisítenie, Odesszában viszont egy kormányhivatalt ért találat. Szintén tűz ütött ki az odesszai kikötőben, ahol egy gabonatároló kapott lángra.

A hatóságok szerint a tüzet gyorsan sikerült eloltani, nem keletkeztek kritikus károk és személyi sérülés sem történt.

A Kijevbe tartó összes drónt lelőtték, azonban a törmelékek lakóépületekben okoztak károkat. Szerhij Popko, az ukrán katonai hivatal vezetője kiemelte, hogy az oroszok ebben a hónapban már másodjára hajtottak végre légi csapást Kijev ellen. A Reutersnek több szemtanú is arról számolt be az ukrán fővárosban, hogy légvédelmi ütegekre hasonlító hangokat hallottak.

Egyre súlyosabb légi csapásokat hajtanak végre az oroszok Forrás: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Kijev környékén 12 lakóházban keletkeztek károk a támadás következtében, de senki nem sérült meg.

Mint ismert, a NATO a vilniusi csúcson elfogadta az új védelmi tervet, amely arra az esetre készült, ha Oroszország támadást intézne valamelyik tagállam ellen. Szintén szóba fog kerülni Ukrajna jövőbeli NATO-csatlakozása, amely akár a harmadik világháborút is kirobbanthatja, ha megszavazzák az őrült tervet.

A címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!