Megjelenik Demeter Szilárd új könyve

DEMETER Szilárd
Debrecen, 2023. június 21. Demeter Szilárd, a Magyar Géniusz Program kuratóriumi elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszédet mond a Cívisek világa című új, állandó helytörténeti kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban 2023. június 21-én. MTI/Derencsényi István
Vágólapra másolva!
Árokparti piknik helyett kertészkedés az idők végezetén, erre invitál bennünket Demeter Szilárd legújabb kötetében, amely a XXI. Század Intézet 21 elnevezésű zsebkönyvsorozatában jelenik meg  hamarosan A valahol szabadsága címmel.
Vágólapra másolva!


Demeter Szilárd "A valahol szabadsága'" című kiskönyve július 11-én fog a boltok polcaira kerülni, azonban már előjegyezhető a Terror Háza Múzeum webshopjában.

A XXI. Század Intézet - immáron 5 kötetes - könyvsorozata a politikum, a metapolitika, illetve a tágabb értelemben vett hazai közéletet befolyásoló tényezők rövidebb, közérhetőbb formában történő, vázlatos elemzéseit, következtetéseit közli. Békés Márton a nemzeti integráció lehetőségeit összegezte, Schmidt Mária az orosz–ukrán háborús konfliktus történéseit, G. Fodor Gábor egy következetes etatista (állampárti) érvelésen keresztül mutatta be, miért is szükséges a cselekvő állam fellépése egy világjárványhoz hasonló krízishelyzetben, Deák Dániel pedig a zsinórban negyedik választási győzelmét arató Fidesz-KDNP pártszövetség sikerének titkait vizsgálta.

Demeter Szilárd Rendhagyó hazaszótára - ez a kötet alcíme is - ugyanakkor egy könnyedebb, ugyanakkor hittel, erővel, humorral és mélységgel rendelkező intellektuális utazásra invitálja az olvasót azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy végső soron mit is jelent a magyar szabadság.

Demter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a XXI. Század Intézet kiadása révén is közelebbi rávilágítást nyújt arra vonatkozóan, mit is jelent a magyar szabadság. Forrás: MTI/Derencsényi István

- írja Demeter Szilárd ajánlójában.

Idén március 15-én, az Origo foglalkozott azzal, hogyan is definiálta Demeter Szilárd a magyar szabadságot, illetve ez milyen viszonyban is van a valahol szabadságával. Gyulai előadásán ekkor úgy fogalmazott:

- foglalta össze Demeter Szilárd.

Demeter Szilárd munkája kivételesen fontosnak tekinthető, különösen napjainkban, amikor Orbán Viktor miniszterelnök szavai szerint

"Olyan időket élünk, amikor a Világ alapjaiban reng."

A világkorszakváltás, a világrendszerváltás tehát újra és újra arra ösztökél bennünket, hogy feltegyük magunknak a politika alapvető kérdéseit. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása pedig nem laboratóriumi munka, nem korlátozódhat kizárólag az objektivisztikus-pozitivista szemlélettől átitatott, "tudományos liberalizmussá" degenerálódott politológia-szociológia szakbarbarizmusára. Ezért is kiemelten fontos Demeter Szilárd írása, mivel az ehhez hasonló írások hatására a megélt magyarság talaján állva adhatjuk meg válaszainkat.

olvasható a könyv fülszövegében.

(A kötet 2023. július 11-én jelenik meg, előjegyezhető a Terror Háza webshopjában)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről