A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Botrány: egy német diplomata a Gázai övezetben siklóernyőzött

Áll a bál egy német diplomata miatt, aki Gázában siklóernyőzött Izrael szerint Sven Kühn von Burgsdorff a Hamász PR-akciójában vett részt.
Vágólapra másolva!
A német diplomatát és az EU palesztinai nagykövetét, Sven Kühn von Burgsdorffot bírálta Izrael, azt követően, hogy idén júliusban végrehajtotta az első siklóernyős repülést Gázában – közölte a Visegrád 24 X-oldala.
Vágólapra másolva!

Izrael szerint

ezzel a lépéssel az EU távozó nagykövete részt vett a Hamász PR-akciójában.

A Mandiner szerint Sven Kühn von Burgsdorff német diplomata, aki az elmúlt négy évben Ciszjordániában és Gázában képviselte az Európai Uniót, idén nyáron siklóernyős repülést végzett a Gázai övezet partjainál, hogy a „szabad Palesztinát" népszerűsítse.

Mi a gond ezzel?

Egy, a Hamász által közzétett klipekből készült összeállítás lépésről-lépésre bemutatja, hogy hogyan hatoltak be Izraelbe, és hogyan hajtották végre a többszáz ember életét követelő terrorakciójukat – számolt be a videóról a The Times of Israel. Leírták ugyanis, hogy először a Hamász drónok segítségével lebombázta az izraeli megfigyelőtornyokat és fegyverrendszereket a gázai határon.

Aztán a terroristacsoport többszáz rakétát kilőtt Izrael déli és középső részére, miközben siklóernyős egységet átrepültek a határ felett.

Pillanatokkal később a Hamász robbanószerkezetekkel lyukakat robbantott a határkerítésen, terroristák százai bejutva így Izrael területére. Eztán megtámadták a határ menti katonai állásokat és a közeli településeket. A Hamász a tengeren keresztül is megpróbált beszivárogni, de az izraeli haditengerészeti erők visszaverték a támadást, és több tucat terroristát megöltek.

Nos, ezért is övezi most a német diplomatát botrány. Izrael szerint az EU távozó nagykövete részt vett a Hamász PR-akciójában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!