Teljes összeomlás Ukrajnában: már a Nyugatot támadják

conflict TOPSHOTS Horizontal WAR AND CONFLICT WAR
Ügyészségi szakértő az orosz hadsereg által a második legnagyobb ukrán város, Harkov megtámadására használt lövedékek és rakéták összegyűjtött maradványait vizsgálja
Vágólapra másolva!
Ukrajna szerint az izraeli-Hamász háború bizonyíték arra, hogy a Nyugatnak fokoznia kell a fegyvergyártást. "A szabad világnak elég fegyvert kell gyártania ahhoz, hogy megvédje magát" - mondta Olekszandr Kamysin ukrán stratégiai iparágakért felelős miniszter.
Vágólapra másolva!

Kijev felszólította a Nyugatot, hogy növeljék a fegyverkezési beruházásokat, mondván, a fegyvergyárak termelése világszerte mérföldekkel elmarad a szükséges mennyiségtől.

Egy interjúban Oleksandr Kamyshin ukrán stratégiai ipari miniszter elmondta, hogy

a nyugati országoknak fel kell gyorsítaniuk a rakéták, lövedékek és katonai drónok gyártását, és ezt a lehető legközelebb a frontvonalakhoz kellene tenniük.

"Azért kell több és jobb fegyvert gyártanunk, hogy biztonságban legyünk" - mondta.

Érvelése szerint a jelenlegi gyártókapacitás siralmas. Miközben az Izraeli Védelmi Erők továbbra is Gázát ostromolják, és az ukrajnai frontvonal mentén egyre hevesebbek a harcok, a hadseregek évtizedek óta nem látott ütemben használják el a rendelkezésre álló lőszert.

Az ukrán döntéshozók megkérdőjelezik, hogy a nyugati szövetségesek képesek-e egyszerre mindkét háborút légvédelmi rendszerekkel és tüzérségi állásokkal támogatni.

Elhasznált tüzérségi lövedékek az ukrán-orosz háborúban Forrás: AFP/Aleksey Filippov

A ukrán miniszter arra figyelmeztetett, hogy:

- írta a politico.eu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről