Amerika megkezdi Tajvan felfegyverzését - videó

Hunter Biden, Robert Hunter Biden
(FILES) US President Joe Biden, with son Hunter Biden, arrives at Hancock Field Air National Guard Base in Syracuse, New York, on February 4, 2023. Hunter Biden has pleaded guilty to two counts of failure to pay federal income tax, prosecutors said on June 20, 2023. Biden, in a plea agreement with the US Attorney's Office in his home state of Delaware, also acknowledged possessing a firearm despite being a drug user. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház bejelentette, hogy 345 millió dollár értékben rakétákat, lőfegyvereket és légvédelmi rendszereket küld a szigetre - hívja fel közösségi oldalán a figyelmet Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője legújabb videójában. Hozzátette: a hivatalos indoklás szerint, a csomag célja elrettenteni Kínát Tajvan megtámadásától.
Vágólapra másolva!

Hortay Olivér a Facebook-videóban emlékeztet arra, hogy a Fehér Ház tehát bejelentette, hogy

345 millió dollár értékben rakétákat, lőfegyvereket és légvédelmi rendszereket küld a szigetre.

A hivatalos indoklás szerint, a csomag célja elrettenteni Kínát Tajvan megtámadásától. Hortay szerint

a döntéssel azonban Joe Biden az eddigi legnagyobb lépést teszi a nyílt konfrontáció felé. Ez az első alkalom, hogy a Biden-adminisztráció saját védelmi tartalékaiból juttat támadófegyvereket a szigetre.

Hortay emlékeztet:

a döntést megelőző napokban Amerika egy 400 millió dolláros, Ukrajnába irányuló fegyvercsomagot is bejelentett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!