Európa életveszélyes helyzetben van, katasztrófához vezethet a francia katonák bevonulása Ukrajnába Nicolas Sarkozy szerint

Vágólapra másolva!
Egész Franciaország odafigyel Nicolas Sarkozy-re, a politikától visszavonult francia elnökre. Nem szabad felvenni az Európai Unióba Ukrajnát, erről is beszélt az utolsó sikeres francia elnök.
Vágólapra másolva!

Ritkán szólal meg, de akkor egész Franciaország odafigyel Nicolas Sarkozy-re, a politikától visszavonult francia elnökre. Nyugodtan hozzátehetjük: az utolsó sikeres francia elnök szólal ilyenkor meg. Sarkozy alatt nagyon jól teljesített a gazdaság, a 2008-as világválság ellen relatíve jól védekezett országa és ő vette fel utoljára eredményesen a harcot a bevándorlással. 

"Ha az euró felrobban, Európa is felrobban"
Nicolas Sarkozy

Közismert: nagyon jó kapcsolatban van Orbán Viktor a volt konzervatív elnökkel.

Most a Le Figarónak adott interjút. A migrációs válság, az új-kaledóniai francia katasztrófa, Donald Trump visszatérése (nem aggódik emiatt) vagy a gázai helyzet mellett beszélt az orosz-ukrán háborúról. Nicolas Sarkozy szerint világháborús veszély van, ahogy ő fogalmazott, Európa a "vulkán szélén táncol", ezt a mondást úgy lehetne fordítani, hogy Európa életveszélyes helyzetben, a katasztrófa előtti pillanatban van. Nem ért egyet Macronnal abban, hogy a háború csak Oroszország kapitulációjával fejeződhetne be. Szerinte nem lehet csak úgy térdre kényszeríteni Oroszországot, azt pedig határozottan ellenzi, hogy Ukrajna akár az Európai Unió, akár a NATO tagja legyen. Szerint ez az esetleges tagság nem oldana meg semmit.

Azt pedig végképp ellenzi, hogy francia katonák bevonuljanak Ukrajnába.

 Azt kérdezi: mégis, hogy képzelhető el egy (francia-orosz) háború, Balzac és Tolsztoj népe között? Elgondolkodott már valaki, hogy ez milyen következményekkel járna?

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről