Drámai videó: kigyulladt egy repülőgép a kifutón Chicagóban

Vágólapra másolva!
Közvetlenül a felszállás előtt kigyulladt a United Airlines Chicagóból Seattle-be tartó járata vasárnap. A gép nem indult el, senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt felszállás előtt a United Airlines Chicagóból Seattle-be tartó járatának hajtóműve

 - számolt be róla a Fox News. A United 2091-es járata, egy Airbus A320-as délután 2 óra körül próbálta elhagyni a repülőteret, amikor a gép füstölni kezdett - erősítette meg a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA). Az utasszállító a washingtoni Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtérre tartott volna. Szóvivőjük szerint a repülőgép indulásakor vészhelyzetet tapasztaltak, a helyzetet biztonságosan oldották meg. A United Airlines szóvívője a Fox News Digitalnak elmondta, hogy 

a gépet a kapuhoz vontatták, az utasok elhagyták azt, személyi sérülés nem történt. A fedélzeten 148 ember tartózkodott az öt fős személyzettel együtt.

 

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Cadiz futballistái is borzalmas élményen vannak túl, ugyanis az őket szállító repülőgép meghibásodott, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania. A csapat a Közép-Amerikában található Salvadorba utazott volna, hogy pályára lépjen egy barátságos mérkőzésen, azonban a játékosokat szállító Boeing 767-es repülőgépnek meghibásodott az egyik hajtóműve, ezért a kapitány azonnal jelezte, hogy kényszerleszállásra lesz szükség. A drámai esemény mindössze 10 perccel a felszállást követően történt, de a pilótának a sevillai repülőtéren sikerült letennie a gépet.

Szerencsére nem történt katasztrófa, de a La Liga-csapat focistái borzalmas pillanatokat éltek át, halálfélelemben utaztak a repülőgépen. 

Azt hittük, meghalunk, minden megfordult a fejünkben. Enyhe robbanást vettünk észre, és az alkalmazottak kicsit idegesek voltak. Probléma volt a motorral, és azt mondták, hogy gyorsan le kell szállnunk.

Szerencsére mindannyian jól vagyunk" - mondta a Cadiz középpályása, Alex Fernandez.

Néhány napja leszállították a BBC egyik sztárját és annak családját egy repülőről, az indok az volt, hogy az egyik kislány allergiás a mogyoróra. Egy pilóta pedig meghalt, miután egy Spitfire lezuhant a Brit Királyi Légierő, a Royal Air Force Lincolnshire-i állomása közelében lévő mezőn. Egy másiknak sikerült letennie a gépet, de élete legnehezebb pillanatait élte át, amikor lakott terület fölött állt le a repülőjének a motorja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!