Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 844. napjáról.

 

06:36
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:42
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij az orosz rakétatámadásokról

Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok havonta 3500 rakétát lőnek ki polgári célpontokra és az infrastruktúrára. Az ukrán vezető úgy véli, ezeknek a támadásoknak az a célja, a polgárokat a városok és falvak elhagyására kényszerítsék, és előkészítsék a terepet az orosz megszállásra. (Kyiv Independent)

06:44
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7504 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 7404 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 34 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

07:33
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Elképesztő orosz drón-és rakétatámadás érte Zaporizzsját

Több mint kétszáz orosz dróntámadás érte a Zaporizzsjai régió hét települését, kettőt pedig sorozat-rakétavetőkkel lőttek – jelentette be Ivan Fedorov, a Zaporizzsjai régió katonai vezetője. A csapások legkevesebb négy házat leromboltak, civilek nem sérültek meg – mondta Fedorov. (Ukrán Pravda)

08:12
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint az oroszokat nem érdekli a teljes fogolycsere

Ha az Orosz Föderációt érdekelné egy teljes fogolycsere Ukrajnával, az már megtörtént volna – mondta Dmitro Lubinets ukrán ombudsman az Ukrinform hírügynökségnek. A svájci csúcstalálkozó első napján Lubinets azt mondta, hogy Oroszországot a jelek szerint nem érdekli a csere.

Volodimir Zelenszkij elnök május elején jelentette be, hogy Kijev elfogadna egy teljeskörű hadifogoly-cserét.

10:27
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

A Dnyepernél támadtak az oroszok

Átcsoportosította csapatait a Dnyeper folyónál az orosz hadsereg. A harci egységek megsemmisítették az Ukrán Nemzeti Gárda 23. dandárjának embereit és felszerelését, felderítő és támadó drónokat Vysshetarasovka és Dobraja Nadija települések térségében - közölte a RIA Novosty az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva. 


 

11:35
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Foglyok szöktek meg orosz területen

Korlátozták a forgalmat Rosztov-na-Don központjában, ahol foglyok szöktek meg az előzetes letartóztatási központ egyik cellájából, és túszul ejtettek két tisztet - közölte a RIA Novoszty.

12:00
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Jelentős veszteséget szenvedtek az ukránok

Hét ukrán támadást vertek vissza az oroszok az északi területen- közölte a RIA Novoszty. A támadás következtében az ukránok 350 katonát, két harckocsit, három járművet, egy 122 mm-es D-30-as haubicát és két Bukovel-AD REB állomást vesztettek - közölte a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

13:06
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Hárman haltak meg  az Ulaklyt ért támadásban

Az Ukrajnát ért orosz támadásokban három ember meghalt, hat pedig megsebesült az elmúlt nap folyamán -írta a Kyiv Independent hivatalos forrásokra hivatkozva. Oroszország összesen kilenc ukrajnai területet - Csernyihiv, Szumi, Poltava, Luhanszk, Zaporizzsja, Herszon, Dnyipropetrovszk, Harkiv és Donyeck - vett célba. Az utóbbi két régióból áldozatokról számoltak be. A Donyecki területen az orosz erők több rakétavetővel csapást mértek az oroszok által megszállt Donyecktől mintegy 60 kilométerre nyugatra fekvő Ulakly falura - jelentette Vadym Filashkin kormányzó. Az Ulakly elleni támadásban hárman meghaltak és öten megsebesültek. A csapás két közigazgatási épületet, egy házat, egy boltot és nyolc autót is megrongált.

14:21
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Lakóházak is megrongálódtak Kupjanszk körzetében

Rakétavetőkkel támadták a régió Kupjanszk körzetében lévő Kurylivka falut az oroszok. Egy ember megsérült, három ház pedig megrongálódott a csapás következtében - írta a Kyiv Independent hatósági forrásokra hivatkozva.

15:32
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

A zaporizzsjai Zahirne bevételéről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Elfoglalta az orosz hadsereg a Zaporizzsja megyében lévő Zahirne települést a hétvégén, miközben hatból öt frontszakaszon előrenyomult Ukrajnában, és 11 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
A moszkvai katonai tárca szerint az ukrán hadseregnek több mint 1700 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett három lőszerraktárt, három harckocsit - köztük egy német Leopardot-, kilenc páncélozott harcjárművet, egy brit Braveheart és egy lengyel Krab önjáró, valamint egy-egy amerikai M777-es és M198-as vontatott tarackot, továbbá tíz drónt. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást. A donyecki régióban lévő Nikolszke községben pilóta nélküli repülőgépről végrehajtott csapás következtében életét vesztette Nyikita Cicagi, a News.ru hírportál haditudósítója.

16:33
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

HIMARS rakétákat semmisítettek meg az oroszok

Orosz légvédelmi rendszerek 54 ukrán drónt, 10 HIMARS MLRS löveget és más célpontokat lőttek le az elmúlt 24 órában - közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának tájékoztatása alapján a RIA Novoszty.

A légvédelmi eszközök 54 pilóta nélküli légi járművet, négy Franciaországban gyártott Hammer irányított légibombát, valamint tíz, az Egyesült Államokban gyártott HIMARS rakétát lőttek le

 - áll a közleményben.

17:36
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

A finn elnök sürgeti Kínát, hogy győzze meg Oroszországot az ukrajnai háború befejezéséről

Alexander Stubb finn elnök felszólította Pekinget, hogy használja fel befolyását Vlagyimir Putyin orosz elnökre, segítsen az ukrajnai háború befejezésében - jelentette az Yle finn média június 15-én.

18:26
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Svájci békekonferencia: Ukrajna területi épségének kell alapját képeznie bármilyen békének

Ukrajna területi épségének kell alapját képeznie bármilyen békemegállapodásnak - áll a svájci Bürgenstockban az ukrajnai béke előmozdítása érdekében rendezett kétnapos konferencia zárónapján, vasárnap kiadott záróközleményben.  

A nyilatkozatot a részt vevő 93 országból 81 írta alá, valamint az Európai Unió, a legfontosabb kimaradók között szerepel India, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Indonézia, Mexikó, Örményország, Vatikán, Kolumbia és a Dél-afrikai Köztársaság; ezek az országok eleve külügyminiszteri vagy alsóbb szinten képviseltették magukat a tanácskozáson. A megfigyelőként részt vevő Brazília szintén nem írta alá a dokumentumot, de a konfliktusban közvetíteni próbáló Törökország igen.

A záróközleményben, amely mindenekelőtt a nukleáris biztonságra, az élelmiszer-ellátás biztosítására és a hadifoglyok cseréjére összpontosít, az aláírók úgy fogalmaznak, hogy az ENSZ Alapokmánya, valamint "a területi épség és szuverenitás iránti tisztelet szolgálhat, illetve fog alapjául szolgálni egy átfogó, igazságos és tartós béke elérésének Ukrajnában".
    

"Az Oroszországi Föderáció háborúja Ukrajnával szemben nagymértékű emberi szenvedést és pusztítást okoz, illetve globális következményekkel járó kockázatokat és válságokat teremt" - hangsúlyozták a dokumentumban.

19:26
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ausztria humanitárius segélyt küldött Ukrajnának

Ausztria további 10 millió eurót (10,7 millió dollárt) juttatott az ukrajnai és moldovai ukránokat segítő humanitárius szervezeteknek - jelentette be az ország kormánya.

20:27
június 16, 2024
Vágólapra másolva!

Kanada tovább támogatja Ukrajnát

Kanada 52,4 millió kanadai dollár (38,1 millió dollár) értékben nyújt Ukrajnának különböző célú segélyeket - jelentette be a kanadai kormány június 16-án a svájci globális békecsúcs közepette.

04:48
június 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!