Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Beszakadt a föld, harminc méter mély kráter keletkezett egy focipálya közepén

Vágólapra másolva!
Az amerikai Illinois állambeli Altonban található Gordon Moore Park közepén, egy mészkőbánya felett omlott be a föld szerda reggel. A helyi média szerint egy közel harminc méter mély ugyanilyen széles kráter keletkezett, ami egy villanyoszlopot is magával rántott a mélybe.
Vágólapra másolva!

A balesettel kapcsolatban sérültekről nem érkezett jelentés, a szabadidő központban minden sportolási és egyéb rendezvényt töröltek - közölte az altoni városháza a Facebookon közzétett bejegyzésében. Az ügyben vizsgálat indult.

"Senki sem volt a pályán akkor, és senki sem sérült meg, ez a legfontosabb" - mondta David Goins, Alton polgármestere.

A helyi média szerint a bányát a New Frontier Materials üzemelteti, amely közleményében azt írta, hogy "felszíni süllyedés" történt.

A helyiek szerint szerencse, hogy az eset nem a pálya használata közben történt. A múlt héten például Marquette Explorers focitáborát tartották ott minden nap reggel 9 és 11 óra között.

"Múlt héten ebben az időben 60-70 ember volt kint a pályán a focitáborunkban, akár tragédia is történhetett volna" - mondta Brian Hoener, a Marquette Katolikus Gimnázium sportigazgatója az Alton Telegraphnak. 

A helyi hatóságok lezárták a létesítmény egész területét, a közeli utakkal együtt - számolt be az Alton Telegraph.

"A biztonság a legfőbb prioritásunk. A várossal együttműködve a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban fogjuk megoldani ezt a problémát" - közölte a szabadidő központ igazgatója.

A Gordon Moore Parkban többek között nyolc teniszpálya, egy golfpálya és összesen 19 focipálya található - írja a Sky News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről